Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

intrebare ?


Vizitator dj shadow

Postări Recomandate

Vizitator dj shadow

salut baieti am si eu o intrebare :smt003 : ce se intampla daca pun doua module de amplificatoare (identice bineinteles) in paralel , adica intrarile paralel, alimentarile paralel si iesirile tot paralel? nu stiu, mi-a venit mie asa idea asta :weedman: multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator dj shadow

deci 'vital' ie sa fie cat mai echilibrate! si asta inseamna ca rezista mai bine pe 4ohmi de cat un modul singur..... da in functie de ce se pun rezistentele ,,,, cam la ce valori?

Link spre comentariu

Mai pe româneste spus: e ca si cum ai dubla numarul tranzistorilor finali. Vei putea sa folosesti un difuzor dublu ca putere si jumatate ca impedanta din ce foloseai initial. Cum s-a scris mai sus vei putea pune un dif de 4 Ohmi/200W la iesirea a 2 amplifuri care scoteau fiecare inainte 100W/8 Ohmi, de exemplu.Rezistentele de iesire, care trebuie adaugate pentru a mixa cele 2 amplifuri, pot fi de 0,1 Ohmi si puterea in functie de puterea amplifurilor, atit cit sa nu se incinga periculos. Sa zicem ca ai amplif de 100W, pui rez de maxim 50W (10 rez de 1 Ohm/5W sau 5 rez de 0,5 Ohmi/10W in paralel).

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator dr.phantom

ma bag si eu asa in vorba. am un amplificator cu 2n3055 la vreo 40w si am un transformator cam mic(nu rezista la varfuri) pot sa il leg in paralel cu un alt transformator asemanator?

Link spre comentariu

Ca sa legi in paralel 2 trafuri trebuie sa fie riguros egale ca tensiuni. Daca ai vreo diferenta tot le poti lega in paralel dar prin cite o punte de diode, + la + si - la -. In felul asta ai separare in curent alternativ intre secundarele celor 2 trafo.

Link spre comentariu
Vizitator dj shadow

ok , ce am inteles yo e ca suporta curent dublu (doua amp puse in paralel) e si normal ......... dar cum se comporta ?......... stabilitatea, fiabilitatea, fidelitatea... se schimba cumva?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări