Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest paul_muresan

amplif auto sau de camera

Recommended Posts

Guest paul_muresan

care este diferenta dintre un amplificator auto si unul de camera? as putea folosi la un subwoofer sau la doua boxe de camera un amplificator auto si sa il alimentez cu un transformator de 12 v. amplificatoarele auto sunt mai ieftine si cand o sa imi iau masina vreau sa il pot folosi si la masina.ce parere aveti?

Link to comment
Share on other sites

Guest paul_muresan

Ai grija ce transformator pui. Si bineinteles redresare, filtraj. Curentul pe care-l absoarbe e destul de mare. Cand faci socoteala, adauga si costurile astea.

redresare, filtraj- adica? ce inseamna
Link to comment
Share on other sites

transformatorul iţi livrează la ieşire tot curent alternativ, dar la o valoare mai mică decât cea de la intrare (în cazul de faţă).dar tu vrei să foloseşti un casetofon/amplificator auto, care se alimentează din bateria maşinii, care la rândul ei livrează numai tensiune/curent continuă!!!asta înseamnă că trebuie să transformi tensiunea alternativă în una continuă, şi asta se face prin redresare.redresarea mai întotdeauna nu este perfectă, şi ca să fie cât mai aproape de tensiunea continuă livrată de baterie, ea mai trebuie şi filtrată.cum redresezi??cu o punte redresoare.cum filtrezi??cu un condensator electrolitic conectat (respectând polaritatea) la ieşirea punţii redresoare.

Link to comment
Share on other sites

Guest paul_muresan

exista npsprezece feluri de punti redresoare si de condensatori electrolitici, pentru ce vreau eu sa fac ce mi-ar trebui mai exact?depinde de puterea amplificatorului sa de ce depinde alegerea celor doua?

Link to comment
Share on other sites

Guest paul_muresan

mersi mult pentru parerile voastre. mi-am dat seama ca nu are rost sa imi fac un amplificator asa din bucati mai ales ca nu am experienta necesara sa mi-l fac eu. mai bine imi cumpar un amplificator gata facut de vreo 4*100w care sa poata fi folosit si ca 2*200 bridge(il gasesc undeva pe la 2.5 mil lei) si imi ajunge pentru ce imi trebuie mie. oricum la inceputul topicului ma interesa daca pot folosi un amplif auto si pentru camera.salut.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines