Guest paul_muresan Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 care este diferenta dintre un amplificator auto si unul de camera? as putea folosi la un subwoofer sau la doua boxe de camera un amplificator auto si sa il alimentez cu un transformator de 12 v. amplificatoarele auto sunt mai ieftine si cand o sa imi iau masina vreau sa il pot folosi si la masina.ce parere aveti? Link to comment
yo9hrb Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Ai grija ce transformator pui. Si bineinteles redresare, filtraj. Curentul pe care-l absoarbe e destul de mare. Cand faci socoteala, adauga si costurile astea. Link to comment
Guest paul_muresan Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Ai grija ce transformator pui. Si bineinteles redresare, filtraj. Curentul pe care-l absoarbe e destul de mare. Cand faci socoteala, adauga si costurile astea. redresare, filtraj- adica? ce inseamna Link to comment
MifTy Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 transformatorul iţi livrează la ieşire tot curent alternativ, dar la o valoare mai mică decât cea de la intrare (în cazul de faţă).dar tu vrei să foloseşti un casetofon/amplificator auto, care se alimentează din bateria maşinii, care la rândul ei livrează numai tensiune/curent continuă!!!asta înseamnă că trebuie să transformi tensiunea alternativă în una continuă, şi asta se face prin redresare.redresarea mai întotdeauna nu este perfectă, şi ca să fie cât mai aproape de tensiunea continuă livrată de baterie, ea mai trebuie şi filtrată.cum redresezi??cu o punte redresoare.cum filtrezi??cu un condensator electrolitic conectat (respectând polaritatea) la ieşirea punţii redresoare. Link to comment
Guest paul_muresan Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 cam cat ar costa o punte redresoare si un condensator electrolitic? Link to comment
Dj_Cc Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Te poti uita pe hi-end. Acolo gasesti redresoare facute deja si nu sunt asa de scumpe. Daca eventual vrei sa iti faci tu gasesti si componente tot acolo Link to comment
stefanev Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 mai bine cumpara de pe http://www.hi-end.ro un kit gata facut, sa nu te mai complici cu amplificatoare auto, ca te ajung mai scump. Link to comment
Guest paul_muresan Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 exista npsprezece feluri de punti redresoare si de condensatori electrolitici, pentru ce vreau eu sa fac ce mi-ar trebui mai exact?depinde de puterea amplificatorului sa de ce depinde alegerea celor doua? Link to comment
Guest paul_muresan Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 daca imi iau de exemplu modulul acesta http://www.hi-end.ro/product_info.php?p ... f17a0e8e91 ce mai trebuie la el pentru ca sa 'mearga'? cam cati bani mai trebuie investiti? Link to comment
Dj_Cc Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Vei avea nevoie de un transformator, de redersare, filtrare, si un radiator Link to comment
Guest paul_muresan Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Vei avea nevoie de un transformator, de redersare, filtrare, si un radiatoratea cam cat costa? si cum se monteaza Link to comment
Dj_Cc Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 Contacteaza ma pe mess si vb acolo Link to comment
Guest paul_muresan Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 mersi mult pentru parerile voastre. mi-am dat seama ca nu are rost sa imi fac un amplificator asa din bucati mai ales ca nu am experienta necesara sa mi-l fac eu. mai bine imi cumpar un amplificator gata facut de vreo 4*100w care sa poata fi folosit si ca 2*200 bridge(il gasesc undeva pe la 2.5 mil lei) si imi ajunge pentru ce imi trebuie mie. oricum la inceputul topicului ma interesa daca pot folosi un amplif auto si pentru camera.salut. Link to comment
ciup Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 am shi eu o intrebare sper ca nu-i problema ca o adresez aici , referitor la punte redresoare.Componenta din imagine(cu 4 picioare) ii cumva o punte redresoare sau puntea redresoare se face din 4 Diode pune in cerc ? Link to comment
costy Posted February 8, 2007 Share Posted February 8, 2007 este o punte redresoare.ori ca e dintr-o bucata ori ca o faci tu din 4 diode e acelasi lucru. Link to comment
Recommended Posts