Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect placa de sunet laptop


Recommended Posts

Am o problema ciudata la laptop, dupa conectarea unui ampificator a ramas cu un barait nonstop in difuzoarele interne si nu se mai aude nimic altceva, se intampla si cand este pe mute si incepe de la pornire cand incarca bios, doar daca dezinstalez driverul nu mai am zgomot, se poate remedia problema? am dezinstalat audio si am instalat din nou si tot asa se aude

Link to comment

Lipsesc o multime de informatii, prima ar fi marca si modelul laptopului.

Oricum, cu certitudine va fi necesara o interventie pe placa de baza, probabil inlocuirea cipului de sunet. 

Daca nu sunteti f pretentios, o varianta ar fi si cea cu folosirea unei placi de sunet pe usb.

Link to comment

Ce am gasit eu ars se pare ca nu este de la sunet, in pdful cu schema gasesc piesele arse pe schema cu Lcd conector & spread spectrum. Nu stiu ce functionalitae are, laptopul nu mai are alte probleme de functionare in afara de sunet  si nu stiu cu ce si daca afeceaza piesele arse.

Edited by dzyk2000
Link to comment

Pentru varianta cu placa de sunet externa presupun ca trebuie sa decupleze difuzoarele interne.Din ce spune acel barait este prezent din momentul in care porneste laptopul si doar dezinstalat din device manager driverul audio dispare.Deci de la pornire pana la initializarea sistemului de operare tot se va auzi acel barait daca are difuzoarele interne conectate,chiar si cu driver dezinstalat.

Link to comment

Pai ce mare branza sa decupleze  difuzoarele alea ? Daca te mananca in fund si nagi chestii in laptop fara o placa de sunet externa care sa separe ce are laptopul de cealalata dracie ( ampliful de putere ) asa patesti.

Fratele meu este VJ , Luminist si DJ in doua cluburi autohtone. Tot ce da din laptop ies prin placi de sunet pe usb de la Creative Asa isi protejeaza echipamentele. 

 

Omul a avut diferenta de potential care s-a scurs prin placa de sunet ca s anu mai zic ca iesirea de casti e proiectata ptr 32 ohmi .

Link to comment

Nu tre' sa sari asa.Am dat un simplu sfat,la problema in cauza,dupa cum a fost explicat fenomenul actual.Oricum partea de semnal ar trebui sa aiba decuplare in DC.Chiar in laptop,conform schemei exista asa ceva.Iar partea de GND cuplata cu GND de la alt aparat nu prea ar trebui sa aiba ca efect defectarea acelui integrat.Acum luand si asta in calcul,nu ma gandisem la asta initial,poate exact partea audio a ramas fara masa,diferente de potential ce poate au ars vreo bobina intre masa de la partea audio si masa generala a laptopului.Asa poate se explica acea auto-oscilatie,ce presupun ca e la baza acelui barait, a amplificatorului audio.Plus ca acum stie ce se intampla si poate pe viitor nu mai face asta.Din punctul meu de vedere prefer sa repar placa de baza a unui laptop si sa-l folosesc asa cum a fost el conceput decat cu placa si boxe separat.Poate doar daca e imposibil de rezolvat asta sa fac un astfel de compromis.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines