Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Beko 21t44txs


Recommended Posts

Acest televizor merge fbine timp de 1 min. dupa care intra in stand-by dar ledul palpaie dupa ce se opreste tv-ul nu mai sta aprins normal. TV-ul nu mai porneste decat daca este scos din priza cateva secunde. repet imaginea si dimensiunile sunt OK timp de 1 min.

Am verificat si inlocuit C-urile din sursa  uzate dar defectul persista. Am 300v pe C-ul principal, ceilalti 2 mici au fost inlocuiti. B+ 138v in stanby si 118v in lucru pe care l-am redus la 115v din semireglabil. Tensiunea pentru finalul video este de 150v nu stiu daca este OK de obicei este 200v. Am nevoie de schema, pe placa scrie Z50.190-07    si   D4U LRD. Finalul linii are in baza traf driver. Dupa mai multe incercari pana la urma merge , dar pana cand este oprit mai mult timp si pe urma o ia de la capat. O schema va rog si ceva indicii. cat trebuie sa fie pe U katozi si U cadre? Multumesc!

Link to comment
  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

A mers 3zile si s-a suparat din nou. Am dublat pe spate cam toti conzii si am refacut cred ca toate lipiturile, nu stiu ce sa-i mai fac. Timp de pana la un minut merge perfect apoi parca tremura lumina ledului putin sesizabil , dupa care trece in avarie , ledul palpaie de 3 ori la o secunda si sta semiaprins 5secunde, asta este un mesaj care se repeta la infinit. Sursa trece in standby si nu mai ia nicio comanda tv-ul. Daca il scot din priza ,porneste din nou si se repeta ciclul. Culmea ca de multe ori merge ore intregi perfect. Stabul de 3,3v este in regula si in avarii si cand merge normal. Cadrele au 12v si 46v . Ca poate arata mesajul de erroare?

Link to comment

Am inlocuit c510 si dioda d604. D603 nu este plantata. Nu merge . Am un dubiu cu tensiunea de alimentare ,in schema este 107v si eu am 115v. Care este buna?

Finalul de linii poate safaca asa ceva?

1.1 Supply Voltage Adjustment

Connect a digital voltmeter to the cathode of diode D609 at the AV mode of the TV and set the screen voltage

to the minimum with the screen potentiometer. Adjust the main supply voltage (B+) with P601 potentiometer to

the following value (after supply adjustment, readjust Screen and focus voltage).

14” : 105 VDC (for A34EAC01X06)

20” : 112 VDC (for A48EAK02X101)

21” : 110 VDC (for A51EFS13X191

Link to comment

Am inlocuit si finalul linii si am scazut tensiunea la 107v dar degeaba. Ce am observat cand porneste bine are purecii mai mari si mai luminosi, cand porneste cu rastrul mai imchis se opreste. Am pus si strap pe rez de filament dar tor degeaba.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines