Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rulmenti. De unde?


Postări Recomandate

va salut.

Am nevoie la strungul meu de 2 rulmenti pt axul principal. Strung su200c2. Pe rulmenti am descifrat 7208g si 7210g. De unde as putea sa cupar la un pruet bun dar sa fie si de calitate. Sau ma rog calitatea primeaza cumva , dar sa nu fie la un pret urias. 

 

Ps:Era pe aici cineva cu un starung ca al meu. deasupra rulmentilor sunt 2 gauri banuiesc de ungere. insa cel din fata spre universal se unge cumva din baia de ulei insa celalalt nu are de unde. oare trebuie sa torn ulei prin acele gauri? daca e nevoie fac niste poze poate ma lamureste cineva.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Sunt foarte multi distribuitori de rulmenti si sunt ferm cinvins ca un telefon rezolva dilema.Eu am apelat de fiecare data la o firma locala (rolling) respectiv bdi, si de fiecare data am gasit un optim calitate pret. Din pacate, nu vad locatia dvs, asa ca nu stiu daca informatiile va vor ajuta. Ceea ce pot spune: rulmenti skf pentru un spindle seria 7200 (sper sa nu ma insel) au fost circa 95 ron versus 25 (varianta fara pedigree).La rulmenti nu strica niciodata sa se studieze fisa productorului, in care informatii legate de strangerea montajul, viteza de exploatare si incarcarea sunt sfinte. Atentie la incarcarea statica versus dinamica.

Editat de 78ATI
Link spre comentariu

au ajuns. https://app.box.com/s/5756fumi1egk61oykyci4k8c19mbj7r9

inca o intrebare: cum se ung acesti rulmenti ca sa nu ii distrug de noi. vad deasupra lacului de montaj cate o gaura. oare se toarna ulei? sau cum?

https://app.box.com/s/d9cvhwluc3wjappv7f0j4ib2liqed77u

https://app.box.com/s/om0m3dy2294wrypt1owgqohuffbhsv7a

Sunt P4 deci sunt ok.

In gaurile alea ce a fost?

Cum sunt etansati rulmentii?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

La reprezentantele SKF gasesti sigur rulmenti de calitate.Saptamina trecuta am cumparat 2 bucati rulmenti 6204ZZ, Timken, la pretul de 24 lei bucata. Rulmenti SKF erau la pretul de 36 lei bucata.  Au o gama foarte mare de rulmenti. Eu ti-as recomanda sa cumperi de la ei. Sint un pic mai scumpi dar merita,fata de facaturile la pretul de 4-5 lei bucata.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Va salut! Se auzea o vajaiala la strung si am desfacut axul principal si la reductorul de turatie 1 la 5 am o bucsa cu 3 randuri de bile. De acolo pare sa fie zgomotul. Initial am vrut sa comand o colivie noua insa nu gasesc la dimensiune si am vazut ca suprafetele de rulare nu sunt chiar ok. Cotele masurate sunt 42 48 17. Oare ce altceva pot face sa rezolv problema? ma gandeam la o bucsa din bronz grafitat. Oare o sa reziste? Oricum este ulei acolo si cred ca ungerea nu o sa fie o problema! Si daca ar merge este vreun coleg de aici de pe forum care sa poata sa o faca? Pt ca strungul meu este desfacut!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări