Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
baza

Problema UPS

Recommended Posts

Va salut domnilor,

 

Am un UPS american marca Tripp-Lite model InternetX525 a carui descriere se gaseste la:

 

http://www.tripplite.com/products/produ ... uctID=2795

 

UPS-ul nu porneste deloc si tensiunile de alimentare ale integratelor sunt foarte mici ( sub 0.8V ) in stand-by. E facut cu LM324 si PIC16F73.

Acumulatorul e complet descarcat.

Posibil sa fie PIC-ul defect ( software sau Hw).

 

Desi e putin probabil, ma poate ajuta cineva cu o schema?

 

Va multumesc,

 

baza

Link to comment
Share on other sites

Va multumesc pentru ajutor, domnilor!Intr-adevar, UPS-ul functioneaza ( porneste ) daca acumulatorul e incarcat si nu porneste deloc daca e descarcat. Sincer mi se pare o greseala de proiectare. ( am intalnit UPS-uri care porneau si cu acumulator descarcat )Acumulatorul in cauza ( el e de vina ) are rezistenta interna mare, ca urmare va fi schimbat. Dupa o incarcare la o tensiune nominala de 14V timp de cateva ore se descarca in cateva secunde fara sarcina.Topic inchis.baza

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines