Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest Budiul Daniel

Merg hz de rigips la incinte din pal?

Recommended Posts

Guest Budiul Daniel

Ce ziceti merg hz de rigips la incinte din pal? Nu gasesc alte hz negre si vreau sa montez cu aceste hz de rigips difuzoarele ,simanerele. A folosit cineva hz de rigips?

Link to comment
Share on other sites

deci , eu personal NU RECOMAND sa se folosesasca hz de rigips pt pal ! au pasul mare si formele de pe hz nu sunt mari, in exterior.. nsh cum sa ma exprim. dupa mine... is cele mai de KK* hz-uri pt prins difuri... etc... paote voua va palce ca itrna usor.. si da senzatia ca oai ce bine tzine, la inceput, dar dupa iun timp, merg sic u mana, sapa acolo in pal si va ramae o gaura sau chiar va scapa difuzorul in gol ! proprie experientza. pt manere iti recomand suruburi negre de tabla. asa sa ceri. care nu au capul adancit ! alea is bune pt manere. pt difuzor.. eu folosesc de astealalte simple, 35.000 lei-100 bucati.

Link to comment
Share on other sites

are dreptate kenwood. si eu am avut la un dif de 15" holtzsuruburi de rigips. dupa ce le-am scos de 3 sau 4 ori si le-am pus inapoi m-am trezit ca a iesid diful din cutie cand i-am dat in blana. acestea mewrg la imbinari fara probleme .. dar unde este stress mecanic trebuie ceva mai sanatos.hz de tabla merg perfect.

Link to comment
Share on other sites

eu sunt de parere ca sunt bune hz-urile de rigips - sa fie lungi de vreo 40 - 50 mm si eventual inmuiate putin in adeziv (aracet sau ce folositi la imbinare)

astfel - unde intra - pe langa contactul pe care il face in mod normal prin filet cu exteriorul - adezivul face ca suburul sa intepeneasca acolo

si .... putin (mai mult) adeziv intre placile de pal la imbinare nu strica :smt003

 

la difuzoare - ar fi bine sa se foloseasca suruburi normale care sa se infileteze in piulite d`alea care se incastreaza in lemn (vedeti poza de mai jos)

Posted Image

Link to comment
Share on other sites

eu nu sunt de acord cu folosirea hz de rigips deloc pt pal. eu.. spre exemplu, cand folosesc la imbinari hz-uri, eu le adancesc vreo 4-5 mm. cu hz de rigips nu pot face asta, nu stiu de ce, dar pur si simplu nu le pot adanci. Ba ca se rupe capul hz-ului, Ba ca si-o facut santz si nu mai prinde hz-ul, mi se par CA FANU ! naspa. nu's bune pt aplicatia asta hz de rigips, nu degeaba se cheama de rigips, trebuie folosite la rigips, nu la pal. eu una, nu folosesc de rigips. Folosesc hz de lemn pentru imbinarile cutiei, folosesc suruburi cu piulitza cu gheara, care itrna in pal, exact ca o postat adi mai sus, si pt portiunile metalice folosesc hz de tabla, care au capul drept, nu adancit. EU SUNT CONTRA HZ DE RIGIPS !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines