Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

Am un tv intervizion model no. crt -14n1  cu urmatoarea problema sunet foarte slab deabea se auzea in difuzor daca il punema la ureche  am verificat semnalul cu osciloscopul la iesire din multifunctional,iese semnal ,am urmarit semnalul pina la intrare in amplificatorul audio acolo am gasit un tranzistor,care este notat cu  c1815 yf 011 , lam scos din montaj si a pornit sunetul  au ajuns impulsuri audio la intrarea circuitului integrat deci sunetul a pornit fara el lucreaza din telecomanda volumulse da pe mute ,intrebare daca il las fara acest tranzistor ar fi o problema ,care sa fie rostul acelui tranzistor ...

mentionez ca este o cinezarie de tv poate ma lamureste cineva daca pot sa il las fara acel tranzistor acum este pornit in proba si sunetul merge ok dar sa nu afecteze altceva de aceia poate ma lamureste cineva ce este cu acel teranzistor ,am verificat tranzistorul se este bun deci de ce nu o fi mergind cu el montat blocheaza semnalul audio dar nu stiu cauza

Link to comment
  • Replies 23
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

poate cineva sa ma ajute cu schema acestui tv ,dupa ce il scot din priza si sta mai mult oprit nu mai vrea sa porneasca se aude in difuzore un brum care se intrerupe dupa ce bruiaza de citeva ori ,dupa mai multe bagari in priza porneste o fi condensatoare cu probleme ,daca poate cineva sa mi dea schema ,ma miram eu sa fie totul ok ....

Link to comment

sa inteleg ca recuperatele de pe traful linii sau de pe choperul sursei ...daca se poate sa fiti mai explicit oricum am sa schimb toti condensatorii electrolitici din sursa ...

dupa mai multe porniri cind tvul isi da drumul la imagine  imaginea nu se deschide total pe baleaj verticala cu incetul se desfasoara tot ecranul dupa care merge ok pina la o alta oprire din priza daca ramine in stend bai porneste normal ,sa fie conzi cu probleme uscati etc.

este normal la un condensator electrolitic de 10 microfarazi 250 v cc sa fie esr-ul 1,7 ohmi

 

 

asa am gsit la un cond ...

Link to comment

am schimbat toti conzii pe sursa de alimentare  am schimbat si conzii pe filtraj pe cele doua tensiuni,condul de pe flyback de pe baleaj vertical degeaba tv-ul cind porneste la fel se aude niste brum in difuri il scot si il bag de citeva ori in priza si cu greu porneste ... ce sa mai verific ....

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines