Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest paul_muresan

legare in punte

Recommended Posts

Guest paul_muresan

sunt incepator. am acasa un pickup care scoate 2*5W si care il folosesc ca tuner cu doua boxe de 15W care suna calumea cu volumul dat pana la jumatate dupa aia are distorsiuni. am auzit ceva de legarea in punte pt a scoate mai multa putere. cum as putea sa il leg in punte ?

Link to comment
Share on other sites

Prin legare in punte obtii din 2 amplifuri mai slabe unul singur dublu ca putere. Asta cu anumite conditii stricte: egalitate de cistig, simetrie egala, curent de repaos egal, un etaj defazor de preferat la intrare etc. Nu merita sa te complici ptr. 5+5W=10W. Nu vei auzi mare diferenta mai ales ca va trebui sa folosesti cele 2 boxe inseriate, deci practic obtii aceeasi ''galagie''.

Link to comment
Share on other sites

nu poţi... adică poţi, dar trebuie ca amplificatoarele alea să fie identice (vezi răspunsul lui zal), plus că o să mai ai nişte probleme de natură mecanică... adică o sa fii nevoit să modifici mufele etc...dar poţi face altceva: faci un amplificator cu mai multe intrări de linie, la ce putere iţi pofteşte inimioara, conectezi ieşirile de linie la intrările corespunzătoare ale amplifului, şi gata.

Link to comment
Share on other sites

Guest paul_muresan

un amplificator cu mai multe intrări de linie, la ce putere iţi pofteşte inimioara, conectezi ieşirile de linie la intrările corespunzătoare ale amplifului, şi gata si cu ce se mananca toata treaba asta?adik vreau sa zic ca nu ma pricep sa fac amplifuri si chestii din astea , ca sunt incepator, nu stiu cum functioneaza un amplificator din ce e format si asa mai departe. dar as vrea sa invat. stiti cumva carti despre electronica din care poti sa inveti asa cat de cat despre electronica? voi de unde ati invatat tot ce stiti pana acum (in afara de cei care fac asa ceva la faculltate)

Link to comment
Share on other sites

eu personal, din Tehnium... :)restul... am furat mai mult sau mai puţin meserie, ne-a plăcut... şi... unii au avut norocul de a-şi face o meserie din ceea ce era o pasiune...uită-te pe la ''Documentaţie şi scheme'', sunt date nişte cărţi, nişte linkuri... şi unde ai probleme, pui frumos aici, la începători o întrebare...nu te sfii, chiar dacă facem uneori mişto de tine...(valabil pentru orice începător... dacă întrebi, eşti prost doar o dată, dacă NU întrebi... rămâi prost toată viaţa!!! asta pentru că nu suntem genii, ci oameni obişnuiţi...)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines