Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest fast25

atestat

Recommended Posts

care imi poate spune de unde sa iau un atestat despre monitoare ca nu gasesc pe net dac este careva din oradea si are sa scrie ca ii dau bani pe el

Link to comment
Share on other sites

ii o lucrare de 30 de pg in care scrii despre monitor si apoi il prezinti in fata unor profi sau ingineri habar nu am stiu doar ca trebuie sa il fac ca na is a12

Link to comment
Share on other sites

O sa-l sustii in fata profilor de specialitate (cei cu care ai facut specialitatea in liceu) sau in fata unui prof de specialitate din alt liceu, impreuna cu un prof de specialitate de la tine din liceu.

Fii fericit ca nu trebuie sa faci si partea practica :yawinkle:

 

Despre ce fel de monitor trebuie sa vorbesti in atestat? LCD, CRT?

Cauta pe net schema bloc a unui monitor, apoi ia fiecare bloc in parte si vorbeste despre el, fa o clasificare, prezinta avantajele si dezavantajele utilizarii diferitelor solutii pt diferite blocuri si pune cateva pareri personale.

 

Pe langa google, foloseste wikipedia. sunt multe articole acolo, atat in engleza cat si in romana si in alte limbi. Spor la treaba si da-i bataie! Pana in mai cand trebuie sa il termini nu mai e mult :weedman: (parca prin mai se sustin atestatele la liceu)

Link to comment
Share on other sites

despre amandoua tipuri de monitoare iar profii o sa fie si din scoala si din alta parte iar proba practica am dar ii despre ce vreau eu adica pot sa cumpar kit de la magazin si sal alimentez si le explic lor acolo un pic deoarece nu dureaza mult in jur de 10 min

Link to comment
Share on other sites

Da mai, poti sa cumperi un kit si sa-l alimentezi. Problema care se pune este urmatoarea: kitul cumparat de tine trebuie sa faca ce spui tu in partea teoretica.

 

Cand am dat eu atestatul cel putin, asa se facea. Aveai montajul care trebuia sa functioneze, iar in partea teoretica spuneai niste generalitati si o clasificare, de ce ai ales acea tema, schema bloc, detalii despre blocuri si clasificarea tipurilor de blocuri, detalii constructive cu schema, cablaj, mod de lucru, bla bla, la final instructiuni de punere in functiune si protectia muncii.

 

Dupa ce pui toate astea in proiect si ai o limita de 50 de pagini, incepi sa te intrebi ce anume poti sa scoti ca sa te incadrezi, pentru ca tu ai de 2 ori si ceva mai mult :smt003

 

Daca la voi se poate ca montajul sa nu coincida cu partea teoretica...Posted Image La mine nu se putea face asa ceva. Mi se pare normal ca ceea ce scrii in partea teoretica sa aiba realizare practica.

 

AI putea sa scrii despre niste LCD-uri inteligente (adica alea cu microcontroller pe ele). Documentatie gasesti in datasheetul lor si pe google, un astfel de lcd costa vre-o 20 si ceva de lei (cele ampire noi cel putin) sau mai ieftine, sh, pe forum de ex. Ca sa le arati cum functioneaza, faci o placa cu niste porti logice si niste butoane si pui sa afiseze niste cifre corespunzatoare butoanelor respective, sau programezi un microcontroler cu un soft luat de pe net, care sa iti miste un text pe lcd. Mi s-ar parea mai simplu de scris, mai ieftin de realizat dpdv practic. La partea de prgramare a microcontrolerului spui ca ai apelat la un soft gata scris, programarea facandu-se pe serial/paralel (si bagi si tu o schema de programator pentru controllerul folosit in montaj).

Si aceste lcd-uri tin tot de afisare, deci esti oarecum in tema, asa ca nu mai esti nevoit sa schimbi tema :yawinkle:

Link to comment
Share on other sites

partea practica poate sa difere adica la noi la toti o sa difere iar acele constructii is super ca ideee si sigur ii dai pe spate pe aia dar cred ca o sa fac ceva simplu ca nu are rost sa ma complic ca am de invatat si pt bac si pt permisu de conducere dar oricum ms mult pt idee poate sa o foloseasca cineva poate si io ca pana in mai sau cand ii atestatu se pot schimba multe.

Link to comment
Share on other sites

Si eu am de dat atestat anul acesta.Si parerea mea este ca cel mai simplu este sa faci o pagina web :yawinkle: :smt006Later edit: Nu ma refer la pagina web despre monitoare sau ceva de genul, ci pur si simplu faci o pagina web si explici "functiile" html.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines