Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Declansare camera Nokia Lumia (735)


Recommended Posts

In decembrie i-am cumparat nevestei un telefon nou si am ales unul cu Windows, caci era la pret bun si oricum pe ea nu o intereseaza aplicatiile, decat 2-3 care bineinteles ca sunt foarte populare si se gasesc pentru orice telefon.

 

Dupa ce am trecut peste socul unui nou sistem de operare, practic nu reuseam sa fac lucruri banale pana nu cautam pe internet "cum fac sa...", am reusit sa ii setez majoritatea functiilor si parea foarte multumita, practic nu mi se parea ca Windowsul asta ar fi chiar asa de speriat, la urma urmei i-am luat un telefon cu un ecran fantastic si care merge relativ bine fara sa cheltui o avere.

 

Numai ca....

 

acum e moda cu betele astea selfie... sau bastoane. Zice sa-i cumpar baston. Zic: pai ai ajuns la batranete, ai nevoi de baston.. Nuuu, baston selfie.

 

OK. Simplu: ma uit pe net care e compatibil si il iau. Compatibil zic, caci majoritatea au un buton sau o telecomanda bluetooth ca sa declansezi fotografierea, trigger adica.

 

La o privire rapida nu am gasit nici unul care sa spuna: este compatibil cu telefoanele Windows. Apoi am gasit unele care ar fi compatibile cu anumite modele de Nokia, de pe vremea Simbianului, dar astea nu sunt prin bluetooth ci cu un jack pe care il introduci in mufa de casti. Practic astea actioneaza asupra butonului "volume up" si declanseaza camera, la anumite telefoane.

Am legat un handsfree de la HTC-ul meu la telefonul Nokia si am inceput sa apas pe butoane. Practic pe Up/Down imi da volumul mai tare/ mai incet, iar pe play nu face nimic, practic raspunzi la telefon daca te suna cineva. Cand este deschisa aplicatia camera, se regleaza volumul si nu se declanseaza camera, acesta se poate declansa atingand ecranul, cu un eventual timer pentru a putea face selfie.

 

Problema mea este: cum poti sa declansezi poza la Lumia 735 fara sa atingi ecranul ? Sau... exista vreun bat din asta cu cablu sau bluetooth care sa fie compatibil? Mi se pare absurd sa pun telefonul in varful unui bat de 1m si apoi sa ating ecranul ca sa fac poza. Chiar si cu temporizare...

Link to comment
  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Telefonul are 3 butoane - 2 pentru volum si unul pentru pornit/oprit.

Vrei sa spui ca pot declansa camera cu butonul power ? Ma indoiesc ca are 2 trepte.

 

Sau te referi la "butonul" de pe ecran ? Eu ma gandeam la un mod de a folosi tastele de volum pentru ca pentru acestea pot folosi o telecomanda pe fir. La iPhone se poate declansa camera cu butonul volume-up si de aceea stick-urile sunt facute astfel.

 

Sau o posibilitate de a folosi comanda prin bluetooth dar pe net nu am gasit niciunul sa spuna ca ii functioneaza cu windows.

 

Exemplu de telecomanda cu fir.

 

Exemplu de telecomanda bluetooth.

Nu ar fi nici o tragedie daca chiar nu este nici unul compatibil, insa mi se pare curios ca producatorii sa nu fi dezvoltat ceva pentru windows.

Voi cumpara un stick chior, fara telecomanda, dar ma gandesc poate obtin aici vreo idee...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines