Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
tuffguy

Caut un circuit specializat cu rol de senzor de curent

Recommended Posts

http://www.allegromicro.com/datafile/0755-200.pdf

 

In genul celui din link.

Doresc sa cumpar un astfel de circuit din Romania. Aplicatia in care doresc sa-l folosesc este masurarea curentului in c.c. Nu este musai sa fie acest circuit, e bun oricare face acelasi lucru. Curentul maxim in cazul meu este de 14A. Precizia nu trebuie sa fie foarte mare si as prefera un integrat care sa scoata 0-5 V in functie de curentul care-l masoara (pentru a fi introduc intr-un ADC).

Orice sugestie e binevenita.

Link to comment
Share on other sites

Daca ai ambitie poti sa-ti improvizezi singur o sonda Hall. Cauta pe net ca gasesti.Mai intai cauta efectul Hall, ca sa vezi cum functioneaza si pe urma te poti apuca sa-ti faci.Mai simplu e sa cumperi un cleste de masura (clamp-metru). Costa cam cat un aparat de masura si poti sa il folosesti si ca AVO-metru (nu toate modelele au si AVO-metru)

Link to comment
Share on other sites

Ia legatura cu cei de la Honeywell Romania si vorbeste cu un inginer de la ei, sigur au si te pot ajuta chiar daca ai nevoie de senzor pt. un prototip si nu pt. productie de serie.Sau mai poti incerca sa-ti faci senzorul pe baza unui senzor Hall (se gasesc pe toate drumurile), mai greu e sa faci un intrefier intr-un tor de ferita (cu un taietor cu disc abraziv?).

Link to comment
Share on other sites

Uite o alta idee pe care eu am aplicat-o practic. Am facut rezistenta dintr-un traseu de cablaj dimensionat corespunzator. De exemplu, un traseu de cupru de 5cm lungime si 10cm latime are 2.5mOhmi. Tensiunea care apare la bornele acestei rezistente o amplifici cu un amplif diferential. Asta poate fi un singur operational daca e rail to rail sau doua, daca folosesti operationale mai de duzina.Eu folosesc montajul pana la 20A. Pierderea de tensiune la 20A este de 50mV. Ptr aplicatia mea asta este acceptabil.Cirip

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines