Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv panasonic tx-21pz1p


Recommended Posts

Are urmatoarea problema:

Porneste se aprinde ecranul are imagine si sonor iar dupa cateva secunde imaginea se unfla si sursa intra in protectie.Daca scot placa tk tv-ul merge fara probleme.Am schimbat dump,am incercat si un alt tub si simtomul este acelasi.

Tensiunea u1 123v ,am inlocuit conzii din primar si masurat pe cei din secundar.Cateodata sursa nu porneste decat daca dau cu aer cald pe ci strw6753

Link to comment
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posibil sa fie si aparatul devalorizat deoarece am masurat cu el o rezistenta noua de 0.68ohm si  aparatul afisa 1.2ohm

l-am rezolvat ,am inlocuit ci strw6753 cu unul nou si totul merge ok 

Tin pornit tv-ul pana maine ,daca nu se intampla nimic asa il las ,sper sa nu fie rezistenta devalorizata sa-mi distruga si acest ci.

Edited by Florin Neagoe
Link to comment

La masuratori de valori apropiate de 1 ohm trebuie tinut cont si de valoarea pe care o indica aparatul - rezistenta testerelor (la cele digitale mai ales, cele analogice in majoritatea cazurilor partea de scala sub un ohm e destul de inghesuita).

Felicitari pentru rezolvare!

Link to comment
  • 5 years later...

Un dump pentru Panasonic TX-21PZ1P (șasiu CP-521FS)se poate ? Am la serviciu o vechitură din asta de Panasonic adus de cineva de acasă pentru a funcționa într-o sală de așteptare, dar se pare că i s-a corupt dump-ul, fiindcă nu mai afișează numărul programelor, cursorul volumului, se oprește singur din senin, etc...am găsit ceva pe alte site-uri, dar nu e în formatul compatibil cu clona mea de PicKit2.

Edited by validae
Link to comment

Mulțumesc.O să-l programez și-l testez diseară la serviciu, că acum nu am decât memoria EEPROM la mine..

Last Edit:  Cred că memoria originală nu mai e în mințile ei, scriu dumpul (testat cu două programatoare diferite)și la citire îmi apare FF peste tot.....din păcate nici nu am prin casă un 24C16, nici la serviciu, trebuie să iau una nouă.

Edited by validae
Link to comment

O schimbam dar întâmplarea face să nu am deloc 24C16 prin piese, nici măcar recuperate, am doar 24C04, 24C08...o să mai caut prin plăci, că am pus-o pe a lui la loc după rescrierea dumpului,dar face exact ca înainte.Problema nu e pornirea, că porneşte, dar nu afişează meniul, doar pătrăţele şi dreptunghiuri negre...

Edited by validae
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines