Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mini compresor auto


Postări Recomandate

Ma gandeam ca ar fi un proiect bun si poate nu extrem de complicat sa construiesc un mini compresor pentru roti.

Cele ieftine sunt de plastic, bazaie de parca abia asteapta sa se rupa, si cele bune sunt prea scumpe.

 

Ideea este sa ii fac o cutiuta in care sa pun putin ulei, un mecanism biela-manivela cu rulmenti la capete si un rulment cu role pe mijloc in loc de cuzinet, un pistonas si un cilindru. Motorul montat pe exterior probabil cu un demultiplicator de turatie din doua roti dintate. Ca supape as putea sa folosesc ventile puse pe intrare-iesire.

M-ar costa destul de mult la final materialele dar rezulta un compresor "fara moarte". Si mai e si satisfactia lucrului facut manual.

 

Inca nu este nici in faza de proiect, doar o idee. Sfaturi / pareri sunt foarte apreciate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

..................................................................................

Cele ieftine sunt de plastic, bazaie de parca abia asteapta sa se rupa, si cele bune sunt prea scumpe.

............................................................................................

 

Daca vrei neaparat sa te complici,poti sa te apuci de construirea unui compresor.Eu am cumparat un compresor in intregime metalic,cu alimentare de la 12V(de la priza de la bricheta) si care face o presiune de aproape 10 barri.Compresorul este dotat cu furtun care se poate racorda direct la valva de la roata.Compresorul are si un manometru care indica presiunea din pneu.Deasemenea mai are un "ac"pentru umflarea mingilor si doua duze,care,cred, sint folosite pentru curatarea cu aer a diferitelor lucruri din masina.Pretul unui compresor este de 125 lei.Compresorul are avantajul ca poate fi alimentat de la 12V putind fi flolosit oriunde.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

La compresoarele figorifice nu se baga putin ulei (pal) in freon ca la auto, o sa reziste in timp in circuit deschis sau doar merge pe uzura?

 

Nu stiu cum sunt compresoarele din comert, mie mi-a fost recomandat ceva un compresor de vw si l-am gasit la dezmembrari cu 250ron ceea ce mi s-a parut cam mult. Iar kit-urile de firma sareau de 400ron.

Am unul de 35 lei din carrefour dar totul e din plastic in el si zbarnaie cam urat a plasticaraie. Initial m-am gandit sa incep sa ii modific piesele sa le fac mai solide dar apoi, poate e mai simplu sa fac altul direct sa pot sa il bag si in ulei (avantaj racire, ungere, zgomot).

125 lei mi-ar conveni sa dau dar cu conditia sa para solid, nu o plasticaraie cum sunt alea mai ieftinute.

Editat de suspectu
Link spre comentariu

Folosește fără grijă unul recuperat de la frigidere, se găsesc pe la fier vechi.Uleiul se găsește incinta compresorului, de acolo este preluat prin axul motorului și împroșcat și pe compresor pentru ungere și răcire.Mai fiabil decât un compresor de frigider nu există, din păcate nu poți să-l folosești decât la umflat roțile, fiindcă deși poate ridica presiune la peste 10 Bari, nu are debit mare.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Facut din compresor de frigider si alimentat cu un invertor de la accu. masinii. Ce vrea Suspectu este avantajos ca-l tii in portbagaj. Poate fi folosit si in loc de foale la gratar. Ultima data am bagat ceva pompe pana am ajuns la service sa-mi scoata autoforantul din cauciuc. La momentul respectiv ma gandeam ce bun era un compresor.

Pentru cine a realizat compresor din motor de frigider, poate sa spuna cum se face ? Am in uscatorie vechiul frigider, la care a fost reparat motorul, dar se pare ca pierdea freon, asa ca am luat altul - frigider. 

Link spre comentariu

Exact, eu ma gandeam sa il tin mereu montat frumos in portbagaj undeva sub mocheta intr-o parte, cu furtunas subtire (4mm de combustibil) si lung sa ajunga pana la rotile fata, pornire la buton. Fiind un motociclist m-am obisnuit sa umblu cu minicompresor, spray si snururi de pana. Problema este cum am zis mai sus cu actualul compresor ca este cam pocnitoare dar nu as alege varianta cu compresorul de frigider, e mult prea mare, nu am spatiu sa il ascund si nu vreau sa ocup o parte din portbagaj, si asa extrem de mic. Eu vreau ceva mic. Pana la urma cred ca o sa aleg sa reconstruiesc actualul compresor construind piesele de plastic, adaugand rulmenti, o carcasa mai bunicica de aluminiu sa pot sa ii bag putin ulei in el, daca tot dispun de strung.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Buna dimineata tuturor,Si eu incerc sa reconstruiesc un compresor auto la 12V.in poza se vad cele 2 "tentative de arbore cotit". :)Nu am idee cum trebuie reconstruit ansamblu piston bieleta, caci chinezul le-a facut dintr-o bucata. :( . Acest ansamblu se misca ff ciudat in cilindru (piesa cilindrica).Cu stima,

post-197361-0-41241900-1437894977_thumb.jpg

Editat de AFCtin
Link spre comentariu

Frumoase incercari dar arborele cred ca trebuie facut demontabil in genul cum era la Mobra, ca sa se poata monta un rulment cu ace, sau poate chiar unul normal in loc de cuzinet. Nu avem pompa de ulei deci nu putem sa facem mecanism cuzinet acolo.

Eu ma gandeam sa fac arborele doar pe jumtate sustinut de 2 rulmenti dintr-o parte. Mecanic ar fi mai simplu pentru ca ar fi doar o flansa cu o gaura in care se fixeaza un ax pe care vine rulmentul.

O sa ma apuc de proiect zilele urmatoare cand ma mai eliberez putin

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări