Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Felicitari.

 

Blocatul axelor (saniilor la strung) care nu sunt necesare e o regula generala la prelucrari de precizie.

Metoda de copiere e foarte veche, probabil ca de cand au aparut strungurile, eu am citit-o intr-o carte din anii '50.

Editat de bcristian
Link spre comentariu

O sa imi continui lucrarea, dar cu siguranta nu avem nevoie de utilajul respectiv pentru conuri, din sania port-cutit iese chiar bine.

Prima zgarietura este marcajul unde conul trebuia sa se termine si sa devina cilindric drept.

post-236493-0-31946300-1432674833_thumb.jpg

Editat de suspectu
Link spre comentariu

Da, l-am si frecat putin cu marker-ul si are suprafata de contact mai mare decat conul original de la mandrina, care pare un pic convex pe mijloc, sau poate s-a uzat deja ... Chiar e usor de facut odata ce ai nimerit unghiul. Poate o idee mai buna de centraj ar fi un raportor digital, ceva de precizie ca sa nu mai mosteneasca unghiul conului original care poate sa nu fie perfect.

In cazul asta o sa fie doar un suport de filiera, nu are nevoie de precizie sau suprafata de contact extrema, o sa fie doar sa tina filiera centrata in timp ce o rotesc la mana. O sa aiba o gaura pe centru in care intra a doua piesa, suportul in care se prinde filiera, suport care il invart la mana,

Link spre comentariu

Unghiul la MT2 este 1 grad, 25 minute si 50 secunde. Raportoarele digitale uzuale au precizia de 0.1 grade, adica 6 minute. Pentru tocuri de usi este suficient insa aici poate fi prea mult.

In filmul de la link-ul:

autorul arata cum a realizat un sablon pentru MT2 (de la 3:20 pana la 6:25).

Un sablon facut ingrijit, dupa toate gradele, minutele si secundele cred ca ti-ar rezolva problema cu reglarea saniei port-cutit.

Link spre comentariu

...

Un sablon facut ingrijit, dupa toate gradele, minutele si secundele cred ca ti-ar rezolva problema cu reglarea saniei port-cutit.

De exemplu, o reductie con morse1-con morse 2, noua, nefolosita.E cel mai ieftin si precis sablon. ( se poate gasi la 25-30 lei)

Link spre comentariu

De exemplu, o reductie con morse1-con morse 2, noua, nefolosita.E cel mai ieftin si precis sablon. ( se poate gasi la 25-30 lei)

Inteleg ca este vorba de MT1 la interior si MT2 la exterior. Lipesc exteriorul la sania port-cutit, dupa care deplasez "ansamblul" pana la un cilindru prins in universal?

Link spre comentariu

ar trebui fixat in universal respectivul mt2.sprijinit pe un con strunjit anterior la 50-60 grade in universal pt asigurarea concentricitatii si in celalalt capat sprijinit cu pinola de la papusa mobila.dupa aia urmeaza povestea cu inclinarea saniei dupa cum dicteaza comparatorul din portcutit.

Link spre comentariu

Multumesc pentru precizari, acum am inteles. Aceasta modalitate este abordabila fara constructia acelui dispozitiv.

 

 

Ceva asemanator, dar cu introducerea unui decalaj intre varfuri, este tratat de Donald R. Cosit pe youtube.

Cei sensibili sa nu porneasca filmul, fara o pastila de protectie pentru stomac, ficat etc la indemana!

 

Suntem de acord cu totii ca strungaria nu este o munca prea curata dar nea Donald..............

 

 

Link spre comentariu

Un ax confectionat pentru a monta aceste discuri care ajuta la debitarea diverselor piese montate in menghina frezei .Realizarea conului MT2 din capat a fost o mare provocare , unghiul a fost realizat cu ajutorul comparatorului asezat pe un con bine centrat intre varfuri .Cursa scurta la avansul fin a papusii mobile a fost un mare impediment (sunt posesor de strung 7×14 ) incat daca imi aduc bine aminte am facut toata cursa prin translatie .Insa cu rabdare si mult marker a iesit un produs bun.Un dispozitiv cu parghie culisabil am in intentie sa imi construiesc si eu mai ales ca trebuie sa confectionez 2 suruburi pe con ca cel din imagine , unul pe dreapta si unul pe stanga .

post-214585-0-29385100-1433315128_thumb.jpg

post-214585-0-97033900-1433315185_thumb.jpg

post-214585-0-24022300-1433315224_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări