Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pun data pe fotografie - panasonic

TECH_FUN

Recommended Posts

E vb de panasonic DMC-LS3... deci cum fac sa imi apara data lipita de poza??? Atunci cand vizualizez fotografia nu vad data la care a fost facuta, insa informatia este pastrata in metadata... insa n-asi vrea sa deschid cu paint si sa stau la fiecare fotografie sa dau copy-paste ca sa lipesc data peste.In meniu n-am gasit ceva de genul asta, ba chiar are o functie care face sa ataseze fotografiei varsta copilului in ani si luni, dar, la fel nu apare lipita de poza, doar in metadata...

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Nu cred ca se poate asta. Am si eu o camera Sony si nu am gasit rezolvarea la aceeasi problema.

Trebuie sa se poata, altfel nu ar avea rost functia despre care spuneam, sa puna varsta copilului in fisier... in carte zice ca se poate face asta cu softul de pe cd-ul cu care l-am cumparat, insa acel soft este ceva gen Paint, nu face decat editarea fotografiei, iar ceea ce zic ei, se face in acelasi mod, adica stau eu sa scriu text peste poza.... nu ma satisface...asa, mai bine redenumesc pozele cu data; stiam ca se paote asa ceva, daca selectezi mai multe fisiere le poti redenumi pe toate odata, win le da acelasi nume plus un numar de ordine. Oricum, ma gandesc ca trebuie sa existe cel putin un soft care sa ia informatii din metadata si sa le suprapuna peste fotografii, mai ales ca sunt multe aparate foto care nu fac acest lucru...Trebuie sa se fi sesizat cineva ca e deranjant sa te uiti la o poza si sa nu mai tii minte cand ai facut-o. :yawinkle:

Nu prea ma pricep eu la foto dar am pus si eu intrebarea asta cindva pe un forum. Se pare ca datele cu privire la data si ora cind au fost facute fotografiile, dar si alte date, sint memorate undeva in headerul fisierului jpg si se numeste EXIF. Daca aparatul nu tipareste automat data si ora, nici al meu nu face, trebuie cautat pe net un program care citeste automat si insereaza data din EXIF-ul fotografiilor.

Eu folosesc ptr vizualizarea fotografiilor programul free Irfanview si am instalat pluginul exif.dll. Am setat in proprietati sa-mi afiseze automata data si ora cind au fost facute fotografiile. Daca nu va descurcati va pot spune cum am facut setarile. Succes!

Cred ca este o scapare sau o neglijenta acest lucru, din moment ce data si ora sunt cele mai importante informatii atasate la o fotografie. Am observat acest lucru si la o camera video, care pe iesirea AV afisa si alte informatii care apareau pe monitorul camerei (cronometru, ceas, etc.), dar pe iesirea digitala numai imaginea, simpla.A trebuit proprietarul acestei camere sa cumpere si placa de captura video (dupa ce mai inainte cumparase una cu firewire) ca sa poata inregistra cu data. Filmele erau folosite ca probe.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines