Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

fisher ca-276


Recommended Posts

  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

In realitate pe trz originali nu scrie ''made in Japan''.2SA1302 original e verde cu scrisul alb, ''Toshiba'' scris caligrafic pe semicerc la seriile mai vechi de 1990, cele de dupa 1990 pina in 1995 cind a incetat productia au un ''T''. La fel si complementarul 2SC3281 cu diferenta ca are corpul negru. In ziua de azi nu se mai gasesc. Au fost inlocuite de Toshiba dupa 1997 cu 2SA1943/2SC5200 care sint negri amindoi.Orice alta culoare de capsula, marime, scris cu tus argintiu sau gravat sint posibile falsuri, avind in vedere ca unul original costa cam 10 $. Mai sint unele clone facute dupa ei de Motorola si dupa 2SA1943/2SC5200 facute de Fairchild si altii care sint reusite, insa restul sint catastrofe. Acum vreo 10 ani rusii rebotezasera KT8101/8102 (care are capsula TOP3) ca 2SA1302/2SC3281, am ris de m-am stricat.PDF-ul postat de tine arata ca Mospec a schimbat capsula, cea originala e identica cu asta:

Link to comment
Share on other sites

In primul rind daca faci modificarea etajul final devine din complementar bipolar, cvasicomplementar mosi. Se modifica polarizarile, superdioda, limitarea in curent, trebuie protejati mosii cu diode Zener, etc.Mai bine-l lasi in pace.

Link to comment
Share on other sites

De ce sa se arda? Doar nu-l tii la maxim ''zi de vara pina-n seara''.Chiar cu trz. facaturi poate rezista onorabil la nivel normal, chiar si mare. Fiind mai slabi se vor incinge mai repede. Daca pui numai boxe de 8 Ohmi nu ai de ce sa te temi.

Link to comment
Share on other sites

Mai ma duc cu el la chefuri :weedman: de seara pana dimineata si cam la maxim merge :smt003 ...mam gandit sa pun cate 2 ventilatoare de 40mm*40*10 pe fiecare radiator...numa astea mai mici incap asa sper sa tina :partyman: .

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines