Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzor 4 ohmi pe amplificator de 8 ohmi

tendon

Recommended Posts

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• tendon

3

• Nemesis

2

• Sandu_alex_999

2

• George(sb)

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Nu cred ca merge...e vorba de tda7294 eu nu as incerca sa il fac sa mearga la 4 ohmi pentru ca e in bridge...incearca si vezi poate merge... :prayer:

salutare As vrea sa stiu cum pot face sa conectez un difuzor de 4 ohmi la un amplificator de 8 ohmi ( [iPA150TS] ) ce trebuie adaugat ? multumesc

Nu e vorba ca nu merge . Merge si pe 4 ohmi dar nu si la putere maxima . Daca dai din volum la maxim finalii vor tinde sa se deschida la maxim si cum sarcina ta de 4 ohmi e de 2 ori mai mica inseamna ca pri finali va trece un curent aproape dublu fata de cazul cand ai avea o sarcina de 8 ohmi . Tot ce trebuie sa faci tu este sa eviti ca intensitarea maxima a curentului de sarcina sa nu depaseasca limitele finalilor . Ca sa nu propun doar solutii generale mai bine ai da mai multe detalii despre amplificatorul tau (schema,alimentatorul folosit etc) ca sa vedem exact despre ce e vorba.Later edit: Am vazut si eu acum despre ce kit este vorba .Fiind cu integrate tot ce ai putea face ar fi sa reduci alimentare pe la 2 x 18-20v alternativ (dupa aia fa si tu o proba ...si daca plesneste ceva baga mai putin de 2 x 20 v :smt003 ) . Daca nu vrei sa ai chiar 200w ai putea lega dif-ul ala de 4 ohmi doar pe unul din cele 2 integrate (intre masa si iesirea unuia din ele ) si o sa mearga si pe 4 ohmi cu doar vreo 100w (si asta fara nici o alta modificare la alimentare sau mai stiu unde) . Bineinteles mai poti lega un dif tot de mini 4 ohmi si pe celalalt integrat tot intre iesirea acestuia si masa . Totusi pt subwoofer era mai bine sa cumperi ceva mai solid pe tranzistoare .

Kit-ul ala de care zici tu vad ca e facut cu TDA7294 . In datasheet-ul lui nu vad nicaieri sa zica ceva de impedante de sarcina de 2 ohmi si de aici trag concluzia ca in punte tot pe minim 8 ohmi trebuie sa mearga .

Acum cel mai sigur iti poate spune Vasile ca doar el l-a facut .

Si asa de curiozitate ce difuzoare sau boxe ai si ce ai de gand cu ele ?

http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... cts_id=469

Nu stiu cum nu l-ai vazut pe asta , oare pt ca e mono ?

acel kit merge si in 4 ohmi cu conditia sa micsorezi tensiunea de alimentare eu am facut un asemea amplificator tot pt un subwoofer si l-am alimentat la -/+23V, daca va uitati bine la tda 7294 suporta pe iesire un curent de 10A ( aici vb de cel originale) iar amplificatorul care l-am facut eu era cu integrate luate de la Vasile. singurul inconvenient este ca trebuie racit putin mai bine si nu vei ave probleme cu el, el meu merge de vro 6 luni aproape zi de zi pe o sarcina de 4 ohmibafta!!

Chiar asa Nemesis cum de nu l-am vazut :axe: ... vreau amp. pt un subwoofer...

Pentru cei ce cunosc produsul e bun ? .. pana acum ma uitam dupa cele TDA auzisem de la cineva cas bune intergratele.... dar in momentul de fata trebuie sa ma multumesc cu ce pot folosi si mai ales ca asta merge si pe 8 ohmi.... iau in considerare asta pentru ca nu stiu cat voi tine chinezaria asta de difuzor ...

http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... cts_id=469

daca aveti alte pareri postati

mutumesc de ajutor

cu respect