Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare Marantz

nicoalex

Recommended Posts

As vrea sa achizitionez un amplificator Marantz si am de ales intre Marantz pm 63 si Marantz pm 4001.Astept orice sfat de la proprietarii acestor tipuri de aparate.Boxele amplificate sun Triangle Titus ex.Multumesc binevoitorilor

• Replies 36
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• nicoalex

16

• paul_ral

7

• zal

6

• marius75

3

Salut, dacă dorești un sunet plăcut iți recomand seriile vechi de la Marantz. Eu am 3 amplificatoare de la Marantz (1060, 1040 din anii 70 și un PM550DC din anii 80). Sunetul celor pe tranzistori este cu mult peste cel al integratelor.

Salut, dacă dorești un sunet plăcut iți recomand seriile vechi de la Marantz. Eu am 3 amplificatoare de la Marantz (1060, 1040 din anii 70 și un PM550DC din anii 80). Sunetul celor pe tranzistori este cu mult peste cel al integratelor.

Da dar vreau ceva pe negru sa il integrez in linie cu Marantz CD 5400 si Marantz tuner 6001.Ce recomandati pe tranzistori?Multumesc

Tunerul la care te referi este cumva ST-6001? In acest caz cred ca seria PM4001 se potriveste cel mai bine. Poti gasi informatii suplimentare cautand pe google. 

Tunerul la care te referi este cumva ST-6001? In acest caz cred ca seria PM4001 se potriveste cel mai bine. Poti gasi informatii suplimentare cautand pe google. 

Da,tunerul e ST 6001 insa am impresia ca PM4001 nu este pe tranzistori

PM-63 are ca finali 2SA1265N&2SC3182N. Daca urmărești un design unitar, atunci mergi pe componentele din aceeasi serie. Daca ai posibilitatea fa o auditie cu ambele amplificatoare pe boxele tale si vezi care face cel mai bine față cerințelor tale.

PM-63 are o schemă clasică Matsushita cu integrat AN7062 şi acei trz, nu e nici o diferenţă faţă de alte amplifuri medii Technics şi suferă de aceleaşi boli. E din perioada falimentară a Marantz-ului. Sînt atîtea alte amplifuri şi firme.

PM-63 are o schemă clasică Matsushita cu integrat AN7062 şi acei trz, nu e nici o diferenţă faţă de alte amplifuri medii Technics şi suferă de aceleaşi boli. E din perioada falimentară a Marantz-ului. Sînt atîtea alte amplifuri şi firme.

Ceva recomandari de alte firme? Multumesc

E la noroc, degeaba zic eu sau alţii despre cîte o firmă preferată, dacă am avut experienţe plăcute cu un produs al ei, cînd există diferenţe şi între exemplare din acelaşi model sau au fost ciobănite în trecut.

Pretul este un pic cam mare, dar daca este in mintile lui, o sa ramai surprins de sunet. Este amplificatorul de la Marantz din anii sai  de glorie, pe care-l recomand oricui. Vezi si parerile de pe audiokarma.

http://olx.ro/oferta/marantz-model-1060-hi-fi-vintage-1975-japan-sunet-deosebit-ID3bZvJ.html#567d02f8f4

Si urmatorul este un pic supraevaluat, dar are aproape acelasi sound cu 1060

http://olx.ro/oferta/marantz-model-1070-ID35d7L.html#8d34a5ef46

E cam departe în timp. Probabil a fost ultimul model al lor cu etaj final cvasicomplementar şi ieşire prin condensator. De acolo şi sunetul.

La fel sînt amplifurile de ''100W hi-fi'' cu 2N3055 care stîrneau interes aici de curînd.