Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cablu electric litat subtire


Guest csl

Recommended Posts

De unde as putea cumpara cablu litat un pic mai gros decat cele gasite in gablurile de telefonie de diferite culori?Cele din telefonie sunt prea subtiri si ce gasesc in oras sunt prea groase...

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Im trebuie la cnc sa refac partea electrica in cutia de control sa refac partea de bb- drivere- leduri si alte chestii, cele din telefonie sunt prea firave si se rup usor, au prea putine lite.Izolatie normala mi ar trebuie, nu am amperaj mare,Initial am. Facut din cabluri recuperate din alte aparate, dar vreau sa modific carasa si vreau fire dintr o bucata nu adaugate

Edited by csl
Link to comment

Fire de conexiune multifilare pe care le folosesc eu sunt cam asa:

 

- calitate excelenta, subtire la exterior si cu sectiune de cupru foarte mare - fire tip auto (FLRY) care au tensiune potrivita pentru aplicatii electronice (60V) si izolatie rezistenta la 105 grade. Sursa = TME. Cel de 0,5mm2 rezista lejer la 4A, cel de 0,35 foarte suplu.

Negativ: ca sa iei culori diferite este greu (cantitate minima 100m), relativ scump, firul nu e stanat - insa cred ca sunt minore.

 

- usor de gasit sectiuni similare sunt disponibile in magazinele de electronica (Maica Domnului in Bucuresti). Calitatea este in general mediocra mai ales in comparatie cu cele de mai sus,asa ca eu nu mai iau.

 

- excelente la grosimi mici 24-28AWG, dar daca te poti multumi cu lungimi pe la 1m.

Suplete maxima, trese diferit colorate, fir stanat, desigur doar pentru curenti mici, sub 0,5A. Poate cel mai mare avantaj - in general gratuite.

Sursa: recuperare din fire PC vechi - in special fire groase de conexiune paralela, sau pentru ecrane, sau pentru SCSI servere, etc. Se taie tubul exterior de izolare si fixare iar la interior sunt uzual zeci de fire cu izolatie diferit colorata. De folosit doar cele cu cuprul multifilar, care de obicei este si stanat.

Edited by Dxxx
Link to comment

am masurat acuma, cablul ideal pt mine este cel cu diametru exterior de 1.5mm si cel al firelor de 0.75.  la ce AWG se incadreaza acesta?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines