Guest csl Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 De unde as putea cumpara cablu litat un pic mai gros decat cele gasite in gablurile de telefonie de diferite culori?Cele din telefonie sunt prea subtiri si ce gasesc in oras sunt prea groase... Link to comment
leo 17 Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 pt ce iti trebuie ?sa fie izolat cu plastic ,bumbac ,lac Link to comment
validae Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Ar fi totuși bine sa dai ceva date concrete. Ce secțiune să aibă cablul ? Sau măcar o poză cu ce dorești, lângă un etalon de comparație (riglă, hârtie milimetrică) Link to comment
Guest csl Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 (edited) Im trebuie la cnc sa refac partea electrica in cutia de control sa refac partea de bb- drivere- leduri si alte chestii, cele din telefonie sunt prea firave si se rup usor, au prea putine lite.Izolatie normala mi ar trebuie, nu am amperaj mare,Initial am. Facut din cabluri recuperate din alte aparate, dar vreau sa modific carasa si vreau fire dintr o bucata nu adaugate Edited May 10, 2015 by csl Link to comment
leo 17 Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 ceva de la o bobina de deflexie de la monitoare calculatoare vechii? ..bobina e facuta din conductor litat Link to comment
flomar60 Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Poate se potriveste acesta:http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/cablu-difuzor-2x035mm-p-3542... ....sunt mai multe tipodimensiuni , puteti alege... Spor! Link to comment
dan cod Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 La cei care se ocupa de sisteme de alarma gasesti asa ceva.Este un cablu in general alb seamana cu coaxialul si in ele sunt mai multe fire litate de diferite culori. Link to comment
manolo Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 S-au pur si simplu dintr-o pamblica de calculator, dar cum subtirele asta e relativ......pentru mine 28AWG este subtire si 22AWG e asa si asa. iar un 16AWG siliconic e suficent duce 50A. Link to comment
Dxxx Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 (edited) Fire de conexiune multifilare pe care le folosesc eu sunt cam asa: - calitate excelenta, subtire la exterior si cu sectiune de cupru foarte mare - fire tip auto (FLRY) care au tensiune potrivita pentru aplicatii electronice (60V) si izolatie rezistenta la 105 grade. Sursa = TME. Cel de 0,5mm2 rezista lejer la 4A, cel de 0,35 foarte suplu. Negativ: ca sa iei culori diferite este greu (cantitate minima 100m), relativ scump, firul nu e stanat - insa cred ca sunt minore. - usor de gasit sectiuni similare sunt disponibile in magazinele de electronica (Maica Domnului in Bucuresti). Calitatea este in general mediocra mai ales in comparatie cu cele de mai sus,asa ca eu nu mai iau. - excelente la grosimi mici 24-28AWG, dar daca te poti multumi cu lungimi pe la 1m. Suplete maxima, trese diferit colorate, fir stanat, desigur doar pentru curenti mici, sub 0,5A. Poate cel mai mare avantaj - in general gratuite. Sursa: recuperare din fire PC vechi - in special fire groase de conexiune paralela, sau pentru ecrane, sau pentru SCSI servere, etc. Se taie tubul exterior de izolare si fixare iar la interior sunt uzual zeci de fire cu izolatie diferit colorata. De folosit doar cele cu cuprul multifilar, care de obicei este si stanat. Edited May 10, 2015 by Dxxx Link to comment
Guest csl Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 am masurat acuma, cablul ideal pt mine este cel cu diametru exterior de 1.5mm si cel al firelor de 0.75. la ce AWG se incadreaza acesta? Link to comment
danpin Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Dupa o cautare pe Google pentru "conductor litat 0.75" , primul gasit, a nu se considera ca fiind reclama.... http://www.celon.ro/conductori-flexibile-2805/myf-075-h05v-k-conductor-cupru-litat-albastru-591857 Link to comment
Recommended Posts