alex mm Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Intamplator,navigand pe net , am gasit o schema ,zic eu interesanta dar care nu are cateva piese marcate cu valori , poate ma poate ajuta cineva ....... Intentionez sa-i fac un cablaj , si sa-l construiesc pe viitor . Cei de la gd-audio de unde provine schema nu vor sa ma ajute cu nici o informatie ,poze ,cablaj ,schema complecta ....... e de inteles ,doar fac comert . si poza amplificatorului Numai bine ,Alex Link to comment
zal Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Rez de vreo 100-470 de Ohmi şuntată cu 100pF...1nF iar cond antioscilaţii de 100pF. Vrea să fie ceva în buza clasei A, dar complicat inutil. Link to comment
hpavictor Posted May 2, 2015 Share Posted May 2, 2015 Da . Schema este de aceeasi generație cu cea a vechiului meu proiect , AE150S , cu " mici " diferențe . Unele pozitive , altele mai puțin pozitive ... Electronica se poate face in mai multe feluri . De remarcat este etajul buffer inclus din start in proiect , dar superdioda nu cred ca oferă tot ceea ce este necesar unui proiect cu așteptări de un nivel superior schemelor de duzină . Realizarea PCB-ului in stilul celui din imaginile de mai sus va fi o mare evoluție , sper ca vei intelege si necesitatea cuplării termice a transistoarelor tip " față-față " . De remarcat decuplarea locala a finalilor cu electrolitici etc . Este un proiect scoală , perfect pentru trecerea la nivelele următoare , mult superioare calitativ . Gata cu proiectele depășite , demne doar de începători entuziaști , sper sa depășești nivelul actual de proiectare a PCB-urilor și evident , folosirea unei scheme evoluate , cu performanțe de top ! Sunt convins ca ai acumulat o experiență deosebită in amplificatoare , cu siguranță vei reusi un amplificator serios , cu performanțe deosebite . Cu totii suntem un căutarea amplificatorului perfect , dar eu personal te invidiez sincer pentru toata munca de pana acum . 1 Link to comment
alex mm Posted May 3, 2015 Author Share Posted May 3, 2015 Va multumesc de comentarii ,macar am o idee despre acest amplificator ,ce si cum ...... Link to comment
sk24bpo Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Stai linistit ca n-ai deocamdata nicio idee despre schema si aparat. De ce ai vrea sa clonezi o schema chinezeasca ? Cata incredere iti da un producator care afirma : "Audio-gd products had design and test based on the AP SYS-2722 (The top-drawer professional equipment in world) ...........After the technicians check by themselves, the gear send to test room , test by the advantaged technician base on AP SYS-2722 and other equipments, mark the parameter on the record list for every one gear . The step 4 and 5 test include frequency band, channels imbalance, voltage, current, temperature, distortion , ect. The record list will follow the gear until it have be ship, then keep in our office. Deci ei testeaza aparatele cu o superscula, dupa care rezultatele obtinute raman in firma lor...si au dreptate.... nu gasesti picior de grafice sau macar vreo valoare de THD. Inca un paragraf care spune multe unui profesionist : "Master-3(2015 Edit) uses heavyweight all aluminum alloy chassis to prevent the eddy current of transformers from interfering with the circuit board. The interior is separated into 3 sections with aluminum boards for the best separation off the ACSS parts, the output stages and transformers". Am mai luat eu plasa din greu cu un amplificator chinezesc cam pe acelasi calapod..... Despre schema ar fi multe de spus. Mare atentie ca e cu 3 etaje de amplificare si un etaj triplu de iesire din care lipseste compensarea Miller , aceasta fiind de tipul multi-pol in care s-a folosit atat tehnica phase-lag cat si phase -lead. Adica este complicata nene, nu e asa usor s-o tii sub control. Ma indoiesc ca insusi producatorul o stapaneste la perfectie. Valorile alea lipsa sunt esentiale si au valori destul de precise, nu merg trantite dupa ureche. Ce sa zic, spor la treaba si poate ca il vei nimeri sa mearga. Eu mai degraba as merge pe directia Naim-ului in care sa arunci peste bord tot ce este inutil si sa slefuiesti o schema simpla pana la perfectie. Link to comment
hpavictor Posted May 9, 2015 Share Posted May 9, 2015 Kenwood are o gramada de scheme cu 3 etaje de amplificare ( intradevar kenwood-urile nu sunt full simetrice , dar asta-i alta poveste ) si asta nu i-a descurajat sa umple planeta cu amplificatoare ... Intradevar , nu este usor de pus la punct o asemenea schema , dar si performantele ar trebui sa fie superioare . Link to comment
sk24bpo Posted May 9, 2015 Share Posted May 9, 2015 De ce au pus buffer in fata cata vreme au FET in etajul de intrare ? Cu cat adaugi etaje in plus cu atat trebuie sa compensezi mai agresiv deci sa scazi SRul. De ceea au si capacitatea pe intrare inseriata cu 470 de ohm cu valoarea de 2,2nF, o valoare exagerat de mare cu repercusiunile de riguare. Fiind in in punte la ei SRul se dubleaza dar in cazul lui Alex va fi la jumatate. Una peste alt noi nu stim ce THD au atins chinezii cu schema asta. Este cam riscanta mai ales daca nu o periaza la sange nimeni. Oricum Alex ar trebui sa mai reduca tranzistorii finali Link to comment
Recommended Posts