Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cunoaste cineva denumirea acestor boxe?


Vizitator leonard75

Postări Recomandate

Vizitator leonard75

Buna seara! Am gasit aruncate  intr-o pivnita insalubra si plina de umezeala la un unchi un set de boxe romanesti fabricate in 1992 pe care dupa multe lucrari de reconditionari la carcase si cautari de difuzoare,condensatori ,am reusit sa le readuc la viata. Am cautat pe google poze cu modelul meu,dar nu am gasit. In schimb am gasit ceva asemanator ,dar cu trei difuzoare,denumite Jazz. Daca  cunoaste cineva aceste boxe ,poate imi spune si caracteristicile lor,mai exact wattajul,impedanta e pe 4 ohmi deoarece scrie pe basi 35 va,4 ohmi. Sincer,am ramas uimit ce bine suna,ce clar se aud difuzoarele. Singurul inconvenient pe care l-am sesizat eu mi se pare ca nu prea au bass,in comparatie cu ''bestiile'' pe care le detin eu. Dar  claritatea acestora reconditionate e mult peste boxele mele. Atasez si vreo cateva poze cu una din incinte,un filtru si un bass defect (pentru a se vedea dimensiunea lui)

http://imgur.com/igFTdHh    http://imgur.com/Ucg8jqx      http://imgur.com/BEz1UXP      http://imgur.com/vwR9AzF        http://imgur.com/8rHXe08

Editat de leonard75
Link spre comentariu
Vizitator leonard75

Cu riscul de a parea prost...vreau sa imi explice si mie cineva ce imseamna ''DIY''...nu cunosc deloc aceste denumiri si prescurtari.....daca se refera cumva la carcasa ''home made'',va asigur ca sunt autentice 100% am gasit lipite in interior etichete cu fabrica producatoare.

Link spre comentariu
Vizitator leonard75

Si totusi nu stiu cum se numesc...Jazz...Pop,Armonia...am rascolit ''goagalu'' dar nu am dat de informatii sau imagini despre ele,nici dupa inscrisurile de pe etichete nu am gasit nimic pe net.

Link spre comentariu

Nu poti asculta la ele daca nu stii cum se cheama?

Daca ai reusit sa le repari aducindu-le la stadiul de "ca noi" nu ai nevoie sa le stii numele ca sa le utilizezi, decit poate ca sa te lauzi sau sa le scoti la vinzare...

 

Arata chiar bine mai ales ca zici ca le-ai scos dintr-un subsol.

Link spre comentariu

Nu sunt astea Meloman ?

 

Edit: acum am vazut ca meloman erau diferite.

 

Intr-adevar sunt difuzoarele de la Jazz, Pop era cu 2 cai.

 

Din cate vad, sunt produse de Elcomp SA, deci dupa 1990, probabil aceeasi firma cu Electronica Industriala.

 

Fiind produse probabil cu stocurile ramase de la productia modelelor anterioare (Jazz, Pop, Meloman), probabil nu au mai atribuit un nume, intrucat productia a fost limitata.

Editat de one
Link spre comentariu
Vizitator leonard75

''sesebe''...ascult cu placere la ele,de vandut nu le voi vinde in veci deoarece imi plac,de laudat ...nu fac eu ''valuri'' cu ele,doar vroiam sa le stiu denumirea deoarece este un produs romanesc bine realizat pentru anii lor, al unei societati care s-a desfiintat si care nu se compara cu ''chinezariile'' aparute pe piata in momentul de fata. Deci nu ma intelege gresit,era o simpla curiozitate. Cand le-am scos din subsol cu siguranta nu aratau asa. :)

Link spre comentariu

Man, difuzoarele, in functie de marimi au fost:

 

Meloman, 30cm pe compresie, 3 cai

 

Bixele Hi-Fi 40W Robotel 30 cm pe compresie, 3 cai

 

Star 80W   25 cm pe compresie, 3 cai

 

Jazz 40W 20 cm pe compresie, 3 cai

 

Nova 20W 20 cm pe compresie, 3 cai

 

Pop 35W   16 cm pe compresie, 2 cai 

 

Au mai fost unele SX402 bass reflex pe 2 cai.

 

Si inca 2 modele pe care nu mi le mai amintesc.

 

Din cele enumerate, am avut in ordine:

 

Jazz, Star si Meloman.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări