Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect LED LG47LE....

radu72

Recommended Posts

Buna ziua!Am un led LG de 47,sasiu LD03E,mainboard EAX61742605(2) care prezinta un defect destul de interesant:are osd,defileaza normal prin toate meniurile dar nu are imagine,pe toate sursele de semnal,tuner,scart,hdmi,etc,spune ca.i "lipsa semnal" insa ...am sunet!!!Sunetul se regleaza ca volum,corectii ton,etc.La masuratori...pare sa aiba absolut toate tensiunile pe mainboard...nimic anormal...in meniurile de  service...nu am ce vedea prea multe,zice ca ar fi un 47LE5800...?ca serie de mainboard...l.am gasit la 47LE5900,produs comercializat in italia,eticheta de pe spate este cu grija inlaturata,sa nu poata cumparatorul sa vada ce model este,fiind adus din afara.Update de soft...nu vrea sa.si faca,nu recunoaste...

Idei?Sfaturi?

• Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• radu72

5

• ovidiuiosif

5

• iuliantv

2

• valioval

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

În această situație neclară trebuie mai întâi stabilit modelul exat al TV-ului care poate fi descoperit cu ajutorul seriei Main scris pe etichetă și care începe cu EBU, EBT sau EAY. 

Priviți exemplul din imagine:

post-224894-0-83382400-1430250018_thumb.jpg

Am priceput!dupa codul EBU zice ca.i 5800.Update de soft dupa cum spuneam...nu.l intereseaza...progres-zero.

Ceva idei,sfaturi...

va salut. Am un tv led vortex de 32 care are imaginea invers adica cu susul in jos daca il intorc invers tv_ ul se vede normal imaginea si scrisul .Va rog daca stiti de unde ar fi acesta dereglare.Proprietarul se uita de luni de zile la el invers si acum vrea sa l faca

va salut.Am un tv led vortex de 32 care areimaginea invers adica cu susul in jos daca il intorc invers tv_ ul se vede normal imaginea si scrisul .Va rog daca stiti de unde ar fi acesta dereglare.Proprietarul se uita de luni de zile la el invers si acum vrea sa l faca

Din meniu nu se poate regla?!?! 

Update de soft facut cu folder,degeaba,parca nu ar fi nimic pe stick.

Si...Vortex cu placa de LG...n.am mai auzit :84 .Era cred mai de ajutor un topic nou,cu toate datele,serie.model..etc.

Edited by radu72

Update de soft facut cu folder,degeaba,parca nu ar fi nimic pe stick.

Nu mi-ați răspuns complet, ce denumire i-ați dat folderului?

Acum raspund complet:facut ca de obicei,director LG_DTV,cu folder epk.Luat de pe site.ul LG direct de la suport,nu.i problema,am schimbat astazi stick.ul si a mers sa.i fac update de soft,probabil era prea mare stickul vechi,ceva nu.i placea.Problema este ca nu sa schimbat nimic,adica recunoaste noua versiune dar idem,am sunet pe intrarile externe insa nu este imagine,spune lipsa semnal,,am osd,defileaza prin meniuri...Pe partea de tuner...idem,sa zicem ca,i tunerul defect,insa trebuia sa mearga pe alta sursa de semnal,teoretic...

In continuare astept idei,solutii!

Edited by radu72

Faceți reset de fabrică cu telecomanda de service dacă o aveți sau dacă nu din menu utilizator. Dacă nici așa nu rezolvați intrați în service menu iar la expresia EDID D/L faceți reset, aveți în foto!

post-224894-0-04433100-1430727825_thumb.jpg

post-224894-0-02355900-1430727832_thumb.jpg

Facut reset la EDID/DL,din OK se modifica in NG!!!!de parca nu ar exista intrarile,in rest... nici o schimbare.

lg ,pai e atunci e buba buba in placa sau ceva memorii cu continut corupt,nu cred sa fie rescrise aceste momori in timpul updateului de poe usb,pe comutatorii av hdmi ar trebui sa existe ceva memorii 24cxx ,nu am schema in fata sa vad daca are acest model asa ceva