Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
EusebiuSE

nelamuriri in legatura cu detectorul de metale Baracuda legend

Recommended Posts

    Buna seara ! Am citit discutia despre acest detector de metale si mi-as dori sa realizez unul , dar am unele nelamuriri . 

In primul rand , nu stiu ce sursa de alimentare necesita . Am niste acumularori de 9,6V (intensitatea curentului nu o stiu , dar cand i-am masura pe functia de 5A acul sa dat la maxim si a iesit si putin fum) pot fi folositi? 

In al doilea rand , tranzistorii BF256 si BF245 sunt echivalenti?In al treilea rand , cineva spunea ca a  renuntat la Q5 (MPF102) pentru ca afecteaza sensibilitatea (sau cel putin asta am inteles eu) .Cum adica "a renuntat" , l-a scos din schema ? (daca asa este , cum  a facut?) 

multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Nu se măsoară capacitatea acumulatorilor cu ampermetrul !!! Cel mai probabil ai topit sau în cel mai fericit caz ai înroșit șuntul de 5A al multimetrului. BF245 și BF256 se pot înlocui în anumite condiții (vezi fișele tehnice). Dacă nu ai experiență în domeniul electronicii, nu te sfătuiesc să abordezi o construcție complexă ca un detector de acest tip. Fiindcă trebuie să și înțelegi funcționarea acestui aparat, nu e genul de montaj care ,,merge din prima,,.  Eu zic să te orientezi spre detectoare BFO, care se pot realiza ușor și sunt suficient de sensibile.

https://www.google.ro/search?q=bfo+metal+detector&client=opera&hs=lqM&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=4Co5VcK0JYXZyAO30oHwDw&ved=0CCoQ7Ak&biw=1366&bih=659#imgrc=N_jx3cJeQyNGWM%253A%3BA0h9xhMLLSJBpM%3Bhttp%253A%252F%252Felectronics-diy.com%252Fschematics%252F649%252FBFO-1.png%3Bhttp%253A%252F%252Felectronics-diy.com%252Felectronic_schematic.php%253Fid%253D649%3B692%3B464

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines