MaesTTro Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 Dargi colegi ai forumului, vreau să vă rog să mă ajutați să-mi dezvolt o idee. Trebuie să realizez un dispozitiv , cu două întrerupătoare și 18 LED-uri. Fiecare întrerupător conectează cîte 9 LED-uri ,el trebuie să funcționeze în felul următor,dacă se închide un întrerupător, acesta alimentează un grup de 9 LED-uri iar celălalt întrerupător nu mai funcționează,adică ori fiind închis,ori deschis el nu-și poate conecta grupul lui de LED-uri și invers. Un dispozitiv similar cu cel de la concursuri. Mă gîndeam că se poate rezolva problema prin relee. Link to comment
validae Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 Înțeleg că dorești un detector de prioritate până la urmă.Cine apasă primul își aprinde propria lampă, o comandă ulterioară a celui de-al doilea fiind ignorată. http://www.elforum.info/topic/42419-scheme-pentru-incepatori/page-22 vezi postarea #324 și #328 sunt variantele cu porți logice și cu relee. Link to comment
MaesTTro Posted April 21, 2015 Author Share Posted April 21, 2015 Înțeleg că dorești un detector de prioritate până la urmă.Cine apasă primul își aprinde propria lampă, o comandă ulterioară a celui de-al doilea fiind ignorată. http://www.elforum.info/topic/42419-scheme-pentru-incepatori/page-22 vezi postarea #324 și #328 sunt variantele cu porți logice și cu relee. Mulțumesc de ajutor Link to comment
Ticu Posted April 21, 2015 Share Posted April 21, 2015 Cam asta ar fi varianta cea mai simpla si "electrotehnica". In dreapta ai un mod general de conectare a ledurilor. Ar mai putea fi ajustat daca stii culorile si curentii suportati de leduri. Link to comment
MaesTTro Posted April 22, 2015 Author Share Posted April 22, 2015 Cam asta ar fi varianta cea mai simpla si "electrotehnica". In dreapta ai un mod general de conectare a ledurilor. Ar mai putea fi ajustat daca stii culorile si curentii suportati de leduri. Aceasta tot e o idee bună, prima dată la ea m-am gîndit Link to comment
Recommended Posts