capabilu Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Rog daca a mai facut cineva acest montaj si este functional pentru ca pe mine ma chinuie de cateva zile Imi afiseaza doar prima linie de patratele negre. Picul l-am programat cu clona Pickit 2 si spune ca e OK. Poate gresesc eu undeva mai ales ca e primul montaj de genul asta hexa.rar Link to comment
comanici Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Din semireglabilul de contrast ai regalat ? Link to comment
capabilu Posted April 18, 2015 Author Share Posted April 18, 2015 Din semireglabilul de contrast ai regalat ? Da merge, se regleaza pana dispar patratelele Link to comment
pop_ady44 Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 (edited) Incearca de pe alt calculator sa programezi picul . Am un laptop ce imi programeaza doar balari si culmea e ca laptopul functioneaza perfect . Pe destop nu imi face astfel de figurii. spor si respect Edited April 18, 2015 by pop_ady44 Link to comment
GeoMar Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Rog daca a mai facut cineva acest montaj si este functional pentru ca pe mine ma chinuie de cateva zile Imi afiseaza doar prima linie de patratele negre. Picul l-am programat cu clona Pickit 2 si spune ca e OK. Poate gresesc eu undeva mai ales ca e primul montaj de genul asta Daca se poate, pune cateva poze de calitate sa vedem ce ai facut tu acolo, ca sa te putem ajuta. Poate sunt ceva greseli / scurturi / trasee intrerupte la cablaj. Ce tip de LCD ai folosit? Conexiunile intre PIC si LCD sunt corecte? Deci vorba aceea: o poza face cat o mie de cuvinte. Link to comment
Mircea Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 LCD-ul nu e initializat, asta inseamna primul rand plin de patratele. Daca nu-l conectezi la nimic, ci doar la alimentare (inclusiv potentiometrul de contrast), asta iti va arata. Cauze: 1. Hardware: sigur toate conexiunile sunt facute ca-n schema si ai un LCD compatibil cu softul (controller-ul de care este?)? 2. Software: cand citesti PIC-ul (cu clona Pickit) iti afiseaza altceva decat F-uri sau 0-uri? Link to comment
capabilu Posted April 19, 2015 Author Share Posted April 19, 2015 Am verificat conexiunile de cateva ori,LCD-ul este de la un LC-metru care functioneaza dar am pus si altele Poate nu programez bine Picul ? sau softul ? si Picul programat cred!!!!????? Controlerul este dintr-un timer-cronometru cumparat de la ADE......IDA care functiona Link to comment
capabilu Posted April 19, 2015 Author Share Posted April 19, 2015 Am purificat din nou totul inclusiv lipiturile,traseele, refacut conexiunile montaj-lcd si e ok. Poate fi hex-ul, pentru ca clona Pickit 2 functioneaza, am programat 16F84 si merge Link to comment
Mihai Popa Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 (edited) Salut, Am testat schema si hex-ul in Proteus si merg bine. Cred ca trebuie sa verifici din nou schema si ai grija cum este legat LCD-ul la port-ul B si C al PIC-ului. Verifica, eventual inlocuieste, si oscilatorul. Mai poti face ceva: Scrie PIC-ul, apoi citeste-l si compara ceea ce ai citit cu hex-ul original si vezi daca sunt diferente. Test.rar Edited April 19, 2015 by Mihai Popa Link to comment
capabilu Posted April 19, 2015 Author Share Posted April 19, 2015 Am verificat din nou schema si conexiunile si sunt bine facute,am schimbat quartz-ul si nimic .mort Am pus osciloscopul si nu am nici un pic de oscilatie . Cred totusi ca nu programez bine picul Link to comment
pop_ady44 Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 imi pare rau ca ma repet schimba calculatorul doar pentru test sunt stan patitu si de acea iti spun eu din 5 programari doar 1 era reusita Link to comment
Mircea Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Intr-una din poze, Pickit iti zice ca nu ai cuvantul de configurare inclus in hex. Va trebui sa setezi bitii manual. Scriu de pe telefon, nu am acces la programator.Va trebui sa gasesti in meniu. Fereastra arata asa:http://airvariable.asablo.jp/blog/img/2011/12/24/1c7a70.png Link to comment
capabilu Posted April 19, 2015 Author Share Posted April 19, 2015 Intr-una din poze, Pickit iti zice ca nu ai cuvantul de configurare inclus in hex. Va trebui sa setezi bitii manual. Scriu de pe telefon, nu am acces la programator.Va trebui sa gasesti in meniu. Fereastra arata asa:http://airvariable.asablo.jp/blog/img/2011/12/24/1c7a70.png Da o stiu dar sunt paralel cu programarea. Nu stiu cum sa setez bitii . Ce ar trebui sa arate ? Acum am la configurare 3BFF . Cum trebuie sa fie ? Link to comment
fratello Posted April 19, 2015 Share Posted April 19, 2015 Pentru aceste setari : "@ __config _XT_OSC & _WDT_OFF & _PWRTE_ON & _BODEN_ONdefine osc 4" bitii de configurare sunt 3FF1. Seteaza ca in atasament. 1 Link to comment
capabilu Posted April 20, 2015 Author Share Posted April 20, 2015 Pentru aceste setari : "@ __config _XT_OSC & _WDT_OFF & _PWRTE_ON & _BODEN_ON define osc 4" bitii de configurare sunt 3FF1. Seteaza ca in atasament. SETARI.jpg Am configurat bitii 3FF1 si acum apar 2 randuri de patratele si atat Link to comment
Recommended Posts