Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformator amplificator kenwood

powerlight

Recommended Posts

Hristos a inviat,am o problema cu un amplificator kenwood ka 1030 si anume traful nu mai lucreaza,am dedus asta masurand toate iesirile si la nici una nu primesc tensiune.La bornele intrarii lui am 220v dar mai departe ioc.Am verificat iesirile cu multimetru pe continuitate si imi da valori dar pe intrare nimic.

Ce ramane de facut deoarece e destul de batran si sunt convins ca nu se mai gasesc trafuri pentru el.

Posted Image

Edited by powerlight
  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• powerlight

6

• validae

2

• marius75

2

• claw

2

Top Posters In This Topic

Posted Images

Siguranta termica este pusa intre spirele primarului (mai rar), sub primar, intr-un orificiu special facut in carcasa sau la sfarsitul primarului. In primul caz este greu de depistat, in ultimile 2 este mai usor. Fa o poza, sa vedem primarul (din lateral, de unde ies firele lui). 

Edited by vera

Vad ca nu se observa nimic...ori nu are ori e bine ascunsa! 

Ca sa te convingi , urmareste cu atentie firele primarului care ies din bobinaj-toate trebuie sa aiba culoarea galben-rosiatic, in aceasta situatie nu este siguranta termica , daca unul dintre ele este alb-cositorit atunci ai siguranta termica... din poze rezulta ca nu este....

În prima poză în care se văd două fire ce vin de la întrerupător (roșu+alb)  este vizibilă partea cu primarul sau cu secundarele ?   Eu sunt sigur că există siguranță termică montată în acel traf, nu am văzut astfel de trafuri de firmă fără siguranță termică inclusă.Până și ultimele chinezării au așa ceva.

Guest Danco

ai PM cu manualul de service

vei observa la alimentarea trafo ca ai 2 sigurante...una notata F1 si una fara notatie

cea fara notatie este siguranta termica despre care au vorbit baietii mai sus si este in interiorul bobinei primare

spor la treaba

Dan

Una fuzibila ,cum bine observi pe cablajul de langa transformator si una termica in interiorul trafului. Tine cont de faptul ca acea siguranta despre care se tot vorbeste s-a ars cu un motiv.  Pe cea fuzibila ai verificat-o?Nu ar strica si o mica inspectie tehnica.

Se pare ca acela (unde am insemnat cu sageata), este siguranta termica (unul dintre fire).

Incearca sa urmaresti unde se duce.

Daca pleaca direct in traf, este posibil ca atunci cind s-a facut traful sa fi lipit direct sfirsitul primarului de unul din pinii sigurantei termice, si sa scoata"afara" doar cel de al doilea pin.

In acest caz este un pic mai greu de facut, trebuie taiat acel fir insemnat si tras usor cu un clestisor pina se gaseste siguranta termica, si strapata.

Dar cu mare atentie sa nu se smulga primarul (in general nu prea lasa rezerva)...

Daca nu reusesti, o ultima solutie este desfacerea secundarelor si trecut pe direct, rebobinindu-se apoi secundarele.

post-175406-0-50177400-1429375150_thumb.jpg

Ce vedere buna ai!Uite ca nu am observat , tot ce-i posibil ca acel terminal sa fie al sigurantei(pare a fi mai gros decat sarma din primarul trafului) ....

Succes!

Da, dar trebuie să mai verifici amplificatorul ca să nu ai alte probleme din cauza cărora traful să se fi supraîncălzit. Deși unele siguranțe termice mai cedează și la solicitarea îndelungată a amplificatorului în preajma puterii maxime sau pe boxe cu impedanța necorespunzătoare...

L-am avut dat la cineva la un chef si l-a folosit ceva timp dupa cum spunea el,oricum am vazut boxele care au fost legate la el si amplificatorul are si selector pentru impedanta si i l-am reglat eu inainte de a da drumu dar mi-a spus ca s-a oprit deodata si n-a mai mers.

Oricum in interiorul amplificatorului inainte sa-l ia i-am montat un potentiometru pe intrare care l-am lasat la jumatate ca sa nu-mi omoare intrarea pentru ca stiu cum e la un chef da-i mai tare....

I-am dat drumu si vad ca merge ca inainte...acum cat v-a mai merge asta e oricum e batranel.

Multumesc pentru sfaturi si pentru timpul acordat.O zi buna domnilor.