Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plasma Panasonic TH-42PX80EA

Guest culdaraul

Recommended Posts

Guest culdaraul

Salutare.

Am niste probleme cu TV-ul din titlu - problema cu 7 blink-uri rosii ale LED-ului.Dupa adanci sapaturi in manualul service, defectul (cred eu) vine din placa SC, si anume imi lipseste o tensiune de +320Volti generata din tensiunea de 187Volti provenita de la sursa. Atasez mai jos partea din schema care face acest lucru. 

Pe TPVSET am +187 Volti, semn ca partea cu MIP9L02 nu functioneaza. Imi puteti explica putin cum functioneaza acest C.I. si cum pot sa stiu exact daca trebuie sa il inlocuiesc sau daca pot sa fie defecte alte piese din jurul lui? Din ce am masurat eu, diodele sunt in regula..

Partea de forta e in regula, nici unul dintre tranzistorii IGBT sau diode nu sunt in scurt.

Link Manual Service: AICI. Schema atasata e la pagina 74.

Multumesc anticipat.

post-180016-0-44911000-1429308653_thumb.jpg

Edited by culdaraul
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dj01fad

1

• Florinel TV

1

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest culdaraul

Nu ma ajuta nimeni? Vreau doar sa inteleg putin modul de functionare al acestor IC si sa imi pot da seama daca el este defect sau e alta componenta de prin jurul lui.

• 1 month later...