Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

masina spalat WHIRLPOOL AWO/D 55135 - eroare finalizare programe


Guest Vlad Anastasiu

Recommended Posts

Guest Vlad Anastasiu

Buna seara!

 

Am o masina de spalat rufe tip WHIRLPOOL AWO/D 55135, care timp de 3-4 ani a functionat fara probleme. In ultima vreme insa, in derularea majoritatii programelor (spalare normala, ciclu scurt de spalare, centrifigare, etc.) aceasta da erori in etapa de finalizare a lor. Concret, atunci cand urmeaza faza de centrifugare finala a rufelor, programul nu mai initiaza aceasta faza, ci se mentine continuu in faza de pregatire pt. centrifugare. Este initiata o centrifugare usoara, se mentine cca. 1 minut, si in loc sa creasca treptat viteza de centrifugare aceasta revine la normal, si se repeta continuu centrifugarea usoara din faza finala. Totodata, timer-ul se blocheaza la un interval care include centrifugarea finala (i.e. minutul 13 pt. functia de centrifugare exclusiva, respectiv minutul 6 pentru centrifugarea finala a ciclului de spalare normala ), fara a mai progresa timpul cronometrat pana la incheierea ciclului respectiv.

 

Puteti sa-mi oferiti unele sugestii / solutii de rezolvare a problemei?

 

Va multumesc anticipat.

 

Vladimir Atanasiu

Link to comment

Ai demontat placa de comandă să vezi măcar cum se prezintă ? Poate a suferit din cauza condensului și umezelii, am văzut și cablaje înverzite și pini de controllere oxidați de umezeală excesivă.

Microcontactele butoanelor de comandă pot fi și ele afectate tot de umezeală.Condensatorii de filtraj ai surselor în comutație pot fi ,,obosiți,, ....

Dar trebuie verificate mai înainte toate componentele mașinii începând cu motorul (starea periilor, a traductorului de turație) rezistența de încălzire (rezistența sa de izolație, termistorul) presostatul, electroventilele, pompa de evacuare, chiar și blocajul ușii poate da erori.... apoi să vorbim de dump-uri de memorii corupte și alte cele.

Link to comment

Păi eu ce am scris mai sus ???  Până nu scoate placa de comandă și o verifică, apoi face o verificare a tuturor componentelor mașinii, nu avem ce discuta.

Am văzut mașină care se oprea doar la funcția de clătire, aleator. M-am învârtit pe lângă ea de mi s-a urât (placa verificată, motor, presostat etc.). Ce crezi că avea ? Una din electrovalve făcea figuri din cauza bobinei ce era ,,pe ducă,, și care mai fusese schimbată. De aceea nici nu i-am dat importanță inițial. După câteva probe succesive doar pe funcția de clătire, electrovalva cu pricina a cedat definitiv...a fost schimbată și totul a revenit la normal. E doar un exemplu...

Link to comment

Cand am avut aceasta problema in 2009 (imediat ce a iesit din garantia de 2 ani) am fost pe la 4 meseriasi sa vorbesc cu ei despre aceasta problema.Doi mi-au spus ca este motorul si trebuie schimbat, si ma costa 350 Ron,unul mi-a spus ca este sarita din soft si ultimul mi-a spus ca este placa electronica si ma costa 500 Ron.Am dat motorul jos de pe masina de spalat,l-am verificat vizual,l-am conectat pe direct si functiona perfect.Am constatat ca carbunii au o lungime mica fata de suportii portperii,am cumparat 2 carbuni universali cu 17 ron (originali erau 160 ron) si de de 4 ani masina de spalat functioneaza ireprosabil.

Eu am avut cartea service a masinii.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines