Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Softuri proiectare PCB compatibile cu Linux Mint 13

MaesTTro

Recommended Posts

Buna seara, cunoaste cineva softuri cu care sa proiectez PCB compatibile cu Linux Mint 13? Pina acum desenam in Sprint Layout... Multumesc

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MaesTTro

5

• Liviu M

1

• ratza

1

• TikTak

1

Poti folosi KiCad pe care il gasesti la software manager. Sau poti continua cu Sprint Layout in Wine. Eu folosesc KiCad in Mint 17.1.

Sunteti satisfacut de KiCAD? Sprint Layout este de zeci de ori mai bun, voi incerca sa lucrez si cu KiCAD... multumesc de sfat...

Probabil n-o sa-ti placa (sunt "altfel"), dar mai exista softurile de la gEDA - gschem pentru scheme, pcb pentru layout si gsch2pcb pentru generat layout din schema. Plus alte utilitare pe care eu nu le-am folosit.

Cum spuneam, softurile sunt "atipice" in modul de utilizare, dar dupa ce  le stapanesti putin ai o flexibilitate foarte mare. Nu neaparat productivitate, trebuie sa fii foarte atent (flexibilitatea sporita iti permite sa faci si greseli multe), de multe ori e nevoie sa-ti faci singur simbolurile/footprinturile, dar mie imi place "suita" asta mai mult decat eagle, de exemplu.

Eu am renuntat la Eagle in favoarea KiCAD.

Mi se pare OK. Nu se compara cu Altium Designer, sau alte tool-uri de genul, dar pentru un soft open source e OK.

Initial mi se paruse groaznic, dar ultima versiune e mult mai buna decat cea de acu 1 an. Din cate stiu, CERN-ul a investit in KiCAD.

Dupa ce parcurgi tutorialul de aici, https://contextualelectronics.com/course/kicad-tutorial/ o sa vezi ca e mai bine :)

Eu am renuntat la Eagle in favoarea KiCAD.

Mi se pare OK. Nu se compara cu Altium Designer, sau alte tool-uri de genul, dar pentru un soft open source e OK.

Initial mi se paruse groaznic, dar ultima versiune e mult mai buna decat cea de acu 1 an. Din cate stiu, CERN-ul a investit in KiCAD.

Dupa ce parcurgi tutorialul de aici, https://contextualelectronics.com/course/kicad-tutorial/ o sa vezi ca e mai bine :)

Oricum KiCAD nu-mi place, nu-i performant după părerea mea.