MaesTTro Posted April 17, 2015 Share Posted April 17, 2015 Buna seara, cunoaste cineva softuri cu care sa proiectez PCB compatibile cu Linux Mint 13? Pina acum desenam in Sprint Layout... Multumesc Link to comment
TikTak Posted April 18, 2015 Share Posted April 18, 2015 Poti folosi KiCad pe care il gasesti la software manager. Sau poti continua cu Sprint Layout in Wine. Eu folosesc KiCad in Mint 17.1. Link to comment
MaesTTro Posted April 18, 2015 Author Share Posted April 18, 2015 Poti folosi KiCad pe care il gasesti la software manager. Sau poti continua cu Sprint Layout in Wine. Eu folosesc KiCad in Mint 17.1. Sunteti satisfacut de KiCAD? Sprint Layout este de zeci de ori mai bun, voi incerca sa lucrez si cu KiCAD... multumesc de sfat... Link to comment
ratza Posted April 20, 2015 Share Posted April 20, 2015 EAGLE are versiune dedicată de linux. Link to comment
MaesTTro Posted April 20, 2015 Author Share Posted April 20, 2015 EAGLE are versiune dedicată de linux. Voi incerca Eagle, de KiCad nu sint satisfacut... Link to comment
Liviu M Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Probabil n-o sa-ti placa (sunt "altfel"), dar mai exista softurile de la gEDA - gschem pentru scheme, pcb pentru layout si gsch2pcb pentru generat layout din schema. Plus alte utilitare pe care eu nu le-am folosit. Cum spuneam, softurile sunt "atipice" in modul de utilizare, dar dupa ce le stapanesti putin ai o flexibilitate foarte mare. Nu neaparat productivitate, trebuie sa fii foarte atent (flexibilitatea sporita iti permite sa faci si greseli multe), de multe ori e nevoie sa-ti faci singur simbolurile/footprinturile, dar mie imi place "suita" asta mai mult decat eagle, de exemplu. Link to comment
MaesTTro Posted April 22, 2015 Author Share Posted April 22, 2015 Le-am încercat, au funcţii simple, cred că o să utilizez programul Wine să utilizez Sprint lazout mai departe Link to comment
crispus Posted April 22, 2015 Share Posted April 22, 2015 Eu am renuntat la Eagle in favoarea KiCAD. Mi se pare OK. Nu se compara cu Altium Designer, sau alte tool-uri de genul, dar pentru un soft open source e OK. Initial mi se paruse groaznic, dar ultima versiune e mult mai buna decat cea de acu 1 an. Din cate stiu, CERN-ul a investit in KiCAD. Dupa ce parcurgi tutorialul de aici, https://contextualelectronics.com/course/kicad-tutorial/ o sa vezi ca e mai bine Link to comment
MaesTTro Posted April 22, 2015 Author Share Posted April 22, 2015 Eu am renuntat la Eagle in favoarea KiCAD. Mi se pare OK. Nu se compara cu Altium Designer, sau alte tool-uri de genul, dar pentru un soft open source e OK. Initial mi se paruse groaznic, dar ultima versiune e mult mai buna decat cea de acu 1 an. Din cate stiu, CERN-ul a investit in KiCAD. Dupa ce parcurgi tutorialul de aici, https://contextualelectronics.com/course/kicad-tutorial/ o sa vezi ca e mai bine Oricum KiCAD nu-mi place, nu-i performant după părerea mea. Link to comment
Recommended Posts