Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa TV Plazma Philips 42PF7320 - nu gasesc echivalent la NCP1207PG

Guest ata2k6

Recommended Posts

Guest ata2k6

Salut!

Am intampinat o problema la o sursa dintr-un televizor plazma Philips 42PF7320.

Sursa se initilializeaza si intra in protectie, decupleaza releele. Pe placa de diagnoza am eroare 13 (lipsa tensiune 5V)

Am inlocuit toate electroliticele, verificat tot ce e semiconductor, fara absolut nici un rezultat (cu toate ca pe ramura de 3.3V era un 3300/10V Samwha puscat...), prin cautari am gasit ca pe una din controllerele NCP1207 are tensiunea stabila de 16V, pe celalalt am 16V dar cu salturi la 130V cu intervale de cateva secunde.(!!). Am verificat divizorul rezistiv, prin care e alimentat, e ok, mosfetul pe care alimenteaza la fel, ok. Suspectez NCP1207PG defect...

Problema este, ca nu am gasit in RRomania, iar sa comand din strainatate....

Stiti cumva, exista echivalent la acest integrat?

• Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest ata2k6

Multumesc pentru informare, deja am facut comanda, sa speram ca asta rezolva problema.

Inca are mistere schema de la aceasta sursa - nu am inteles logica:

- zener de 3.6V, paralel cu rezistenta de 0.33ohmi, totul serie cu un condensator smd nemarcat.... o fi ceva protectie supracurent la frecventa inalta??

Edited by ata2k6