Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema sunet laptop HP


Laur r

Recommended Posts

Buna seara, am si eu o problema la un HP Pavilion DV6-1240BR. La orice placa de sunet externa ce o bag prin USB, se aud paraziti, haraie si se aude nasol muzica. Acum am bagat printr-un Pioneer DDJ SB si se aude asa: https://clyp.it/qflvp44mUneori se aude bine, 5-6 sec dupa iar incep parazitii...

 

Este o problema hardware, nu software, are cineva vreo idee? oricat de mica este, va rog sa postati, multumesc!

Edited by Laur r
Link to comment
  • Replies 23
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

eu nu am inteles la "ce" se aude distorsionat, banui ca nu la boxele laptopului, nu?

ai o placa de sunet externa si asculti la casti? sau ai amplificator si boxe?

faptul ca se aude ok cateodata, cam 5-6 secunde, inclin sa cred ca e un contact imperfect la sistemul de auditie (casti/boxe, conectica poate cu probleme)

dupa auzul meu, distorsiunile nu par sa fie de la zgomotul digital de impulsuri parazite, ci mai degraba o limitare analogica de amplificare.

Link to comment

Salut, se aude distorsionat pe iesirea de la placile audio externe care sunt bagate prin USB, adica in casti, boxe, etc. Am incercat sa inregistrez cu Serato distorsiunile dar el inregistra curat si frumos, dar era alta treaba pe boxe. Nu este de la casti sau boxe, este de la laptop, posibil scurt sau ceva condensatori bubuiti pe placile alea de la USB sau chip pe placa de baza, la asta ma gandesc eu...Totusi, am postat aici ca poate a mai avut cineva problema asta si stie.

Link to comment

Nu este de placa de sunet externa pentru ca pe alte laptopuri/pc-uri merge perfect.

 

Este vorba despre o consola Pioneer DDJ SB (o am de un an) si de un mixer BEHRINGER XENYX QX1204USB (l-am luat luna trecuta), ambele se aud curat si bine pe alte laptopuri, doar pe HP este problema.

Link to comment

consola e alimentata din USB, din cate am citit, si pare sa aiba restrictii, de genul sa nu foloseti casti cu impedanta sub 32 ohm, daca nu ai un USB care da curent sufficient.

USB 2.0 are limitare la 500mA, USB 3.0 are limitare la 900mA. Poti incerca pe un port de USB 3.0 daca ai in sistem.

unele laptop-uri au si port USB special de incarcare, unde curentul poate depasi standardul, daca ai asa ceva poti incerca pe portul ala, sau un hub USB cu alimentare externa.

 

p.s. eu inca nu cred ca e zgomot digital, ala din inregistrare, care apare uzual pe USB, fiind si consola care poate avea efecte active, mai degraba cred ca un effect sa ceva o fi ramas activ.

sunt anumite device-uri pare pastreaza setarile pe porturile pe care le folosesti, in caz ca folosesti alt port setarile sa nu mai fie la fel, pentru ca nu recunoaste acelasi port, poate vre-un effect a ramas activ pe anumite porturi pe care le folosesti. :)

Edited by core
Link to comment

Eu va asigur ca este ceva de hardware si nu de software, dar totusi am sa ma uit si prin software, poate ma insel, chiar si cu wireless-ul oprit incercasem inainte si tot la fel facea. O sa cumpar un hub cu alimentare separata si o sa incerc ca USB 3.0 n-are.

 

Deci ce e aici https://clyp.it/qflvp44m este exact ce iese din casti/boxe prin consola sau mixer (aceiasi chestie e la ambele), am inregistrat cu-n telefon. Daca ii dau din Serato record la aceiasi melodie, nu se aud deloc distorsiuni in inregistrare. Nu e niciun zgomot digital dat din mixer sau consola, nu sunt atat de prostanac incat sa uit vreun efect pornit si sa dau vina pe laptop. :))

 

Ok baieti, va multumesc frumos, o sa cumpar un hub USB activ si o sa incerc. Daca va mai aduceti aminte de ceva sau va vine o idee postati aici va rog frumos!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines