Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce parere aveti de amp-ul asta???

Guest marinica

Recommended Posts

Guest marinica

ce parere aveti de amp-ul asta

Posted Image

ce as mai trebui sa modific ca sa pot sa il alimentez de la +- 90V si cam cat ar scoate pe 8 ohmi......si cu ce finali as putea sa inlocuiesc finalii din schema(ceva mai ieftin ca unu e peste 200.000.... :( )

• Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

schema e cam veche,dar cred ca va functiona destul de binetotusi nu inteleg de ce sigurantele sunt numa de 5/7.5 A, parerea mea e ca ar trebui sa fie mai mari ,mai ales ca protectia e setata pe la 2A/tranzistor,sau mai mult(asa dupa ochi,inca nu am facut calcule) deci total 12A sau mai mult....dupa parerea mea,cred ca scoate mai mult de 250W pe 8 ohmi, cred ca undeva in jurul la 350 minim,sau vreo 700 la 4 ohmitotusi parerea mea e ca sunt prea multe tranzistoare finale, cred ca ar merge linistit si doar cu 4,in loc de 6 ,sau poate si cu 3(pt 8 ohmi )

acuma cu curentu asta e o kestie

depinde la ce curentzi te referi ... la cei de varf sau cei ,,nominali''

logic aia de varf is mai mari .. acolo alea de pe alimentare is bune cum is ele la 5A ..7.5 A

csl1131 a scris:

dupa parerea mea,cred ca scoate mai mult de 250W pe 8 ohmi, cred ca undeva in jurul la 350 minim,sau vreo 700 la 4 ohm

aici este o mica problema ... referitor la ce zici tuh cu puterea ... gandestete ca tuh nu poti sa deschizi (saturezi) tranzistoarele finale la maxim incat sa mance un curent corespunzator puterii care ai mentionato mai sus

deci daca zice ca scoate 500W aia inseamna ca 500W /7 tranzistoare = ~72W pe tranzistor ... daca vrei sa maresti puterea debitata de amplif ... mai pune tranzistori acolo in paralel si dimensioneaza corespunzator curentzilor de polarizare rezistentzele de polarizare

uite si eu mam apucat de schema asta http://www.castana.as.ro/300w.gif asta este cu mos'feturi mai puternice cu ce ai tuh acolo :P dar scoate 300W si la finalii aia 4 aia ar veni 75W pe fiecare final

sper ca ai inteles :)

si cu protectia nu izi fa griji ca aia lucra acolo super :) numa un lucru ma nedumereshte :

dece numa pe o singura rezistentza ,,finala'' e protectia?

Guest marinica

mie imi trebuie sa scoate ceva in jurul la 450-500W/8ohmi...si pe la 80V nu cred ca poate scoate atat,da pe la 90 teroetic si practic cred ca ar putea,ca am vazut la alte amp-uri care scria ca scoate 550W/8ohmi,1050W/4 ohmi care se alimenta de la 90V.....daca o sa o alimentez de la 90V in loc de 80 cat scrie acolo,va fi oare vreo problema???.....fara sa schimb nimic...sau ce ar trebui sa mai schimb ca sa o alimentez la 90V si sa scoata 450-500W/8 ohmi,cat imi trebuie.....(nu le "am" cu electronica ff bine,pt ca nu foarte demult am inceput acest hobby,so,pls help....,asa ca pt un incepator...)sau ziceti alte scheme mai bune ,si complete(in care nu mai trebuie sa mai modifici nimic)care scot asemenea puteri...,ca eu nu am gasit,numai pe asta am gasit-o care sa fie cat de cat mai simpla,si sa scoata putere mare....(am si pcb-ul la ea gata facut)finali astia sunt (teoretic) de 200W(nu de 150,cat sunt la schema aia de 300W), si daca scoate 75-85W unul, avem 75-85*6=450-500W.....problema cu finalii e ca sunt cam scumpi,cam peste 400k perechea, nu stiti cumva un inlocuitor,ceva mai ieftin.......protectia e facuta numai pe o singura rezistenta finala pt ca probabil si celelalte suporta aproximativ aceeiasi curenti,gresesc..???

m-am lamurit....la 80V scoate max 380W, si la 90V scoate max 450......(asta ziceam si eu ca pt 450 am nevoie de 90V,dar la 80V ziceam ca scoate mai mult,mersi :) )problema e CE tre sa mai modific ca sa o alimentez la 90V,si nu la 80 cat scrie acolo....(tre cumva sa pun alt tip de tranzistori care sa reziste la mai multi V?? sau sa maresc valoriile la unele rezistente...sau ce...) :?: si ce alti finali as putea folosii,ca nu am gasit inlocuitor la astia,sau nu am cautat unde trebuie.... :?:

Guest marinica

da chiar nimeni nu stie sa imi zica niste inlocuitori la finalii aia de 200W...???net-i mare,da cand cauti ceva specific niciodata nu gasesti....

Guest marinica

Tranzistori echivalenti cu cei din seria MJL21193/21194 => 16A,250V,200W. ->2SA1295,2SC3264;2SC3858,2SA1494; MJ15024,MJ15025.

mers multi,m-am lamurit si cu tranzistorii...cat de curand o sa ma apuc de facut amp-ul....am inteles ca ar putea avea unele mici probleme cu stabilitatea,dar sper sa nu fie cazul meu.....dar totusi,daca il alimentez de la 90 V oare va avea ceva,fara sa schimb nimic..???moro :mersi de schema,arata bine...ziceai ca ii lipseste ceva...???nu m-am uitat prea atent,dar pare sa fie in regula,sau ziceai ca sunt unele lipsuri la cablaj in comparatie cu schema....dupa mine ii relativ ok schema...dar cum ziceam,am tras asa numai o privire...nu am nevoie de ff multi W...numai de 450/8 ohmi... :evil: cred ca o sa las toti finalii pt ca sa pot face,daca o sa am nevoie vreodata de asa ceva....de un bridge,din stereo/4 ohmi sau fac mono-8 ohmi...1600W.... :P am si un traf de 1.8-2KW(primaru,ca secundaru nu e inca...),luat nu mai stiu de unde...parca dintr-un aparat de sudura neterminat... imi mai trebuie condensatorii...si aia-s scumpi... :cry: si radiatoarele....nu are cineva de vanzare condensatori si radiatoare(de minim 30 cm lungime,pt ca atat e pcb-ul meu,si nu vreau sa pun 4 radiatoare in total in statie..).....condensatori la 100V sper sa ajunga...daca il alimentez la 90V...sper sa nu imi sara in fata imediat ce conectez alimentarea....cum am patit cu niste condensatori de 50Vcare au puscat la 45V.....(i-am schimbat cu altii si am masurat tensiunea pe iei...45V),contrafacuti,da ce tre sa faca omu,sa ia unu de 200Vca sa fie sigur ca nu pusca la 100V...???

:lol: la condensatori uite un sfat :) sa nu te trezesti ca izi pushca cind ii montezi in amplif conecteazai la o sursa de tensiunea la care vrei sa ii folosesti si ii lasi vreo juma de ora ,,sa isi faca rodaju'' :) si daca mere atunci e okei .. cel putzin asa procedez eu si n'am avut prob , e adevarat ca unele cedeaza in timp dar rar