Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect tv panasonic tx 21pz1p

istratei

Recommended Posts

salutla un tv panasonic tx 21pz1p nu pleaca sursa decat pentru o secunda si se blocheaza. am schimbat strw 6753 si face la fel. nedumerirea este cu I806 care nu scoate nimic si nu stiu cat ar trebui sa fie. este o placuta ceramica cu un tranzistor , o dioda si doua rezistente toate smd.alaturi este schema.

• Replies 20
  • Created
  • Last Reply

amplificator de eroare am citit si eu in documentatie. din ce vad ar trebui sa iasa din el o tensiune de maxim 11v pentru polarizarea diodei din optocuplor.dupa o secunda sursa se opreste , fara nici o tensiune in secundar .in starea actuala memoria cred ca este putin probabil.

Guest mister_rf

sari frate peste smecheria aia si vezi ,e laie sau balaie ??!

Nu se poate ''sari'' peste acel circuit.IC806 are rolul de a tine bucla de reactie la o valoare care sa limiteze tensiunea pentru baleajul orizontal. De aici si ''DP125'' unde 125 este tensiunea de aclansare. Ai acolo un tranzistor care la depasirea unei anumite tensiuni pune la masa catodul diodei din optocuplor.Nu polarizeaza optocuplorul!Nici nu are cum sa-l polarizeze in catod cata vreme are in anod rezistenta necesara de 22 ohmi la 12V.Ca o idee de abordare:In mod normal trebui facut un test pentru a verifica daca nu ai probleme pe un anumit consumator.Verifici mai intai finalul de linii, elimini ca sarcina ampliful audio si se intrerupe ''mains_VCC'', sa faci testul doar cu tensiunea de 12V pt stand-by si cea de 123V, dar acesta pe o sarcina externa, fie de exemplu un bec de 40-75W. In functie de rezultatele obtinute la testul pe sarcina externa poti sa determini daca problema este in sursa sau la consumatori.Poate sa fie o problema pe tensiunea de 123V deoarece procesorul primeste un semnal la depasirea curentului admis, vezi Q807 sau acesta informatie este interpretata eronat si de aici ideea cu memoria defecta, iar procesorul sa inchida baleajul orizontal char in lipsa unor probleme de consum.

"polarizeaza optocuplorul" greseala mea - cata vreme tensiunea este peste 11v nu se poate deschide dioda din optocuplor.defectul este in sursa . am pus una ruseasca si tv functioneaza ok.in sursa am schimbat integratul, masurat rezistente si schimbat condensatorii dar....multam pentru sugestii si mai astept inca

Guest mister_rf

Nu exista nici un fel de legatura intre tranzistorul BSP125 si circuitul hibrid din schema precedenta.Hibridul trebuie sa contina un circuit clasic de supratensiune, care primeste la intrare tensiunea de 120-123V si ofera la iesire un semnal ''0'' (deci pune la masa catodul diodei din optocuplor) daca acesta tensiune depaseste pragul de 125V...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines