Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
ptraian2

sort protectie pt aparat de sudura

Recommended Posts

Sortul nu este impotriva radiatiilor ci impotriva eventualelor picaturi de metal fierbinte care pot sari si intra in buzunarele sudorului !

Se utilizeaza nu numai la sudura dar si cand se taie de exemplu cu flexul o bucata de metal.

 

Impotriva radiatiei ultraviolete merge orice nu este transparent.

Da, cele din piele de vita erau cele mai bune. Mai exista asa ceva ? 

Link to comment
Share on other sites

eu stiam de la un prieten care a lucrat la electroprecizia daca stiti unde se facea motoare si inca mai fac cred, si a spus ca pe atunci se dadea la sudori lapte si sort de piele care te apara inpotriva ipotentei spunea ca datorita acelor radiatii mai poti face si cancer de piele daca sudezi fara masca  .

Link to comment
Share on other sites

Laptele e impotriva intoxicarii cu metale (din vaporii de metal din fumul de sudura). Nu e o problema decat in cazul lucrului zilnic.

Singura radiatie (in afara spectrului vizibil) de care trebuie sa te protejezi la sudura e cea ultravioleta, care poate cauza cancer de piele.

Orice ne-transparent e suficient pentru ea insa.

Link to comment
Share on other sites

mai sunt si campurile magnetice foarte puternice generate de curentul care trece prin cabluri

 

 

Pastreaza firul de cleste paralel cu cel de masa pe cat mai mult din lungime si or sa se anuleze campurile. Daca totusi mai sunt ceva scapari electromagnetice pe portiunea inegala de cablu , de la piesa legata la masa si pana la cleste, aliniaza firele perpendicular pe directia Nord-Sud a Pamantului si in sens opus magnetic acesteia ca sa se mai anuleze cu magnetismul terestru, sau du cablul de la clestele de masa pana langa clestele portelectrod . Daca si asa deranjeaza consulta un medic specialist in bioelectromagnetism, poate el a mai auzit de asa ceva. Si dupa ce pui mana fara manusa pe o piesa care desi pare, inca nu s-a racit de tot, o sa uiti si de campurile magnetice si de orice alte idei nastrusnice.Am vazut sudor de corp nava care lucra cu electrod de 6mm , la o triodina cu cablu de 75mmp pe deasupra facut colac, si era bine sanatos dupa multi ani  exceptand alcoolismul cronic si cunoscuta cocoasa in forma de "semn de intrebare"...

Edited by bolek
Link to comment
Share on other sites

[...] cele din piele de vita erau cele mai bune. Mai exista asa ceva ? 

 

Da, mai exista si in ziua de azi sort de protectie din piele de vita. Mi-am cumparat si eu acum cateva luni asa ceva, pretul a fost surprinzator de mic, in jur de 16 lei cu TVA. La manusile de sudura ce mi-am cumparat, pretul a fost in jur de 30 lei cu TVA.

Link to comment
Share on other sites

Le`ai masurat? 

Grig

Daca, cablul de sudura este facut colac, o sa fii surprins de intensitatea  cimpului magnetic.Intensitatea cimpului magnetic este direct proportionala cu curentul de sudare(nu am spus nimic nou).Am observat eu personal acest lucru.Nu vorbesc din auzite.Sa vezi cum se misca si se contorsioneaza cablul.Cit despre pericolul pe care-l reprezinta acel cimp magnetic ,ce sa zic.Daca sudorii care au facut km de sudura nu au patit nimic,atunci cineva, care sudeaza sporadic, nu cred ca aiba ceva de suferit.Parerea mea.

Link to comment
Share on other sites

Nenea ala de care povesteam mai sus avea colac de 50m cat era inventarul normal la cei din sectie si lucra asa de 20 si ceva de ani. Mai rau il chinuia transportul si incolacirea cablului pe carucior decat campul iradiat. Acum pescuieste linistit , ia pensie decenta si cultiva legume la tara, banuiesc ca nu o fi vreun Duncan MacLeod de se vindeca imediat .

Edited by bolek
Link to comment
Share on other sites

Cablele de sudura nu se tin facute colac.

Motivul e simplu, nu se racesc bine.

Eu am intrebat daca a masurat cineva cimpul magnetic de care se face vorbire la un cablu de sudura, sau macar sa`l calculeze.

Daca`l face colac si mai baga si ceva miez in el poate ridica o masa maricica la curent de 100Adc si daca are cablul lung.

 

 

 

Grig

Link to comment
Share on other sites

mai sunt si campurile magnetice foarte puternice generate de curentul care trece prin cabluri

radiatiile telefonului mobil si cele de la la cuptorul cu microunde sunt mai periculoase decat cele de la un aparat de sudura numai ca nimeni nu le baga in seama . de ce? : pt ca ne place

Edited by adicontakt
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines