Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sort protectie pt aparat de sudura


Postări Recomandate

  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Sortul nu este impotriva radiatiilor ci impotriva eventualelor picaturi de metal fierbinte care pot sari si intra in buzunarele sudorului !

Se utilizeaza nu numai la sudura dar si cand se taie de exemplu cu flexul o bucata de metal.

 

Impotriva radiatiei ultraviolete merge orice nu este transparent.

Da, cele din piele de vita erau cele mai bune. Mai exista asa ceva ? 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

eu stiam de la un prieten care a lucrat la electroprecizia daca stiti unde se facea motoare si inca mai fac cred, si a spus ca pe atunci se dadea la sudori lapte si sort de piele care te apara inpotriva ipotentei spunea ca datorita acelor radiatii mai poti face si cancer de piele daca sudezi fara masca  .

Link spre comentariu

Laptele e impotriva intoxicarii cu metale (din vaporii de metal din fumul de sudura). Nu e o problema decat in cazul lucrului zilnic.

Singura radiatie (in afara spectrului vizibil) de care trebuie sa te protejezi la sudura e cea ultravioleta, care poate cauza cancer de piele.

Orice ne-transparent e suficient pentru ea insa.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

mai sunt si campurile magnetice foarte puternice generate de curentul care trece prin cabluri

 

 

Pastreaza firul de cleste paralel cu cel de masa pe cat mai mult din lungime si or sa se anuleze campurile. Daca totusi mai sunt ceva scapari electromagnetice pe portiunea inegala de cablu , de la piesa legata la masa si pana la cleste, aliniaza firele perpendicular pe directia Nord-Sud a Pamantului si in sens opus magnetic acesteia ca sa se mai anuleze cu magnetismul terestru, sau du cablul de la clestele de masa pana langa clestele portelectrod . Daca si asa deranjeaza consulta un medic specialist in bioelectromagnetism, poate el a mai auzit de asa ceva. Si dupa ce pui mana fara manusa pe o piesa care desi pare, inca nu s-a racit de tot, o sa uiti si de campurile magnetice si de orice alte idei nastrusnice.Am vazut sudor de corp nava care lucra cu electrod de 6mm , la o triodina cu cablu de 75mmp pe deasupra facut colac, si era bine sanatos dupa multi ani  exceptand alcoolismul cronic si cunoscuta cocoasa in forma de "semn de intrebare"...

Editat de bolek
Link spre comentariu
[...] cele din piele de vita erau cele mai bune. Mai exista asa ceva ? 

 

Da, mai exista si in ziua de azi sort de protectie din piele de vita. Mi-am cumparat si eu acum cateva luni asa ceva, pretul a fost surprinzator de mic, in jur de 16 lei cu TVA. La manusile de sudura ce mi-am cumparat, pretul a fost in jur de 30 lei cu TVA.

Link spre comentariu

Le`ai masurat? 

Grig

Daca, cablul de sudura este facut colac, o sa fii surprins de intensitatea  cimpului magnetic.Intensitatea cimpului magnetic este direct proportionala cu curentul de sudare(nu am spus nimic nou).Am observat eu personal acest lucru.Nu vorbesc din auzite.Sa vezi cum se misca si se contorsioneaza cablul.Cit despre pericolul pe care-l reprezinta acel cimp magnetic ,ce sa zic.Daca sudorii care au facut km de sudura nu au patit nimic,atunci cineva, care sudeaza sporadic, nu cred ca aiba ceva de suferit.Parerea mea.

Link spre comentariu

Nenea ala de care povesteam mai sus avea colac de 50m cat era inventarul normal la cei din sectie si lucra asa de 20 si ceva de ani. Mai rau il chinuia transportul si incolacirea cablului pe carucior decat campul iradiat. Acum pescuieste linistit , ia pensie decenta si cultiva legume la tara, banuiesc ca nu o fi vreun Duncan MacLeod de se vindeca imediat .

Editat de bolek
Link spre comentariu

Cablele de sudura nu se tin facute colac.

Motivul e simplu, nu se racesc bine.

Eu am intrebat daca a masurat cineva cimpul magnetic de care se face vorbire la un cablu de sudura, sau macar sa`l calculeze.

Daca`l face colac si mai baga si ceva miez in el poate ridica o masa maricica la curent de 100Adc si daca are cablul lung.

 

 

 

Grig

Link spre comentariu

mai sunt si campurile magnetice foarte puternice generate de curentul care trece prin cabluri

radiatiile telefonului mobil si cele de la la cuptorul cu microunde sunt mai periculoase decat cele de la un aparat de sudura numai ca nimeni nu le baga in seama . de ce? : pt ca ne place

Editat de adicontakt
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări