Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme final genius 6000

adibigboy

Recommended Posts

Salut, mi sa ars finalul de la sistem, am cumparat altul nou si l-am schimbat pe cel stricat dar tot nu se aude. Am masura curentul care intra in final(45v), dar nu mai stiu ce altceva sa mai verific. imi puteti da si mi-e cateva sfaturi cu ce anume sa mai verific?

• Replies 36
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• adibigboy

13

• validae

5

• dan cod

5

• surubarila

4

Vezi dacă finalul are și intrări de st-by sau Mute ce pot fi accidental activate. Mai verifică și prezența semnalului audio (cu o cască de impedanță peste 100 Ohmi înseriată cu cond. de 1uF) la intrările de semnal în integrat.Poate nu funcționează circuitul selector de cale audio (lipsă alimentare 5V)

Probabil sunt ... TDA 7293.

"am cumparat altul nou si l-am schimbat pe cel stricat dar tot nu se aude." - probabil ca l'ai trosnit si p'asta.

" Am masura curentul care intra in final(45v)," - e' pai daca'i 45 de V , curentul ... . e' groasa !

Edited by leoncris

Are pin de control St-by/Mute care poate avea potențial necorespunzător și de aceea nu ai sunet.Verifică asta în primul rând.

Sanatate permanenta!Pinul 5 e cel despre care spune d-l Vali.Sunt trei situatii:1-U pin 5 mai mare decat +V-2,5V=stand-by 2-U pin 5 intre +V-2,5V si +V-6V=mute si 3-U pin 5 mai mica decat +V-6v=ON.

Probabil sunt ... TDA 7293.

"am cumparat altul nou si l-am schimbat pe cel stricat dar tot nu se aude." - probabil ca l'ai trosnit si p'asta.

" Am masura curentul care intra in final(45v)," - e' pai daca'i 45 de V , curentul ... . e' groasa !

Tot asa am si pe ceilalti 2 finali

Vezi ca TDA7265 se alimenteaza diferential acolo.Spune ce ,,curent,, ai pe pinul 1 pe pinul 3 si pe pinul 5.

pin1> 0v(acesta ar fi Vs-)    pin3>45v    pin5>22,4v

Edited by adibigboy

Tot asa TENSIUNE ai.Dupa cum ti-a spus d-l Dan fata de masa trebuie sa ai in pinul 3 o tensiune pozitiva(nu cred sa fie +45V)CI-ul suporta +/-25V iar in pinii 1 si 6 o tensiune negativa de aceeiasi valoare zic eu +/-22,5V.Ceva nu e bine,nu masori fata de masa.Pune instrumentul intre pin 9-GND si pinul 3 apoi 1+6.

Edited by surubarila

Tot asa TENSIUNE ai.Dupa cum ti-a spus d-l Dan fata de masa trebuie sa ai in pinul 3 o tensiune pozitiva(nu cred sa fie +45V)CI-ul suporta +/-25V iar in pinii 1 si 6 o tensiune negativa de aceeiasi valoare zic eu +/-22,5V.Ceva nu e bine,nu masori fata de masa.Pune instrumentul intre pin 9-GND si pinul 3 apoi 1+6.

Nu imi arata cand este tensiune pozitiva sau negativa, pin1+pin6=>45v.  Am luat masa(nulul) direct de unde vine alimntarea pe pcb. Am uitat sa precizez, sunt INCEPATOR. pin9+3=>43v , pin1+pin6=>67v. Cred ca aparatul meu de masura nu mai este bun :(.

Dar daca as lua semnal pe intrare din alt integrat o pati ceva?