Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Folosirea programului Express PCB


Recommended Posts

Ma poate ajuta si pe mine cineva in folosirea programului Express PCB?Sunt incepator si nu ma prea descurc cu el.Am gasit libraria de componente dar nu dau de toate cele care imi trebuiesc(poate nu stiu cum sa le caut) iar problema cea mai mare cu care ma confrunt este aceea ca nu stiu cum sa fac traseele.Mi-ar fi de folos si explicatiile dar cel mai mult cred ca m-ar ajuta niste videoclipuri deoarece eu n-am gasit mare lucru pe internet.Deci astept ajutor de la cei care stiu sa foloseasca acest program.

Link to comment

Eu lucrez cu ExpressPCB tocmai pentru că e foarte simplu . Pune întrebări concrete și , pe cât știu , răspund cu drag . Dar să aștepți să-ți facă cineva tutoriale video .... e cam mult.

 

PS Și , pentru sfânta limbă română, sunt biblioteci de componente , nu librării. 

Edited by UDAR
Link to comment

Am postat aici tocmai pentru ca sunt incepator dupa cum am precizat deja in deschiderea topicului.Cat despre biblioteci si librarii m-am incurcat putin recunosc caci programul este in engleza si atunci am scris direct cum am vazut acolo dar atata bai sa fie.Nu am pretentia sa faca cineva tutoriale video special pentru mine daca asta ati inteles cumva dar poate sunt pe unele site-uri tutoriale video  postate pentru a fi redirectionat spre  ele.Dar n-ati putea sa-mi explicati (pe scurt) careva cum se fac traseele caci asta imi da batai de cap.

Link to comment

Prima actiune este inserarea componentelor, urmatoarea este selectarea butonului cu un simbol care este format dintr-o trasa cu doua pastile si dupa ce selectati fata de placat dorita, cu mouse-ul trasati conexiunile intre componente.

Posted Image

Edited by miron1947
Link to comment

[miron1947] Nu vrea din pacate.Mi-a aratat ca s-a atasat dar aici tot nu apare.

https://www.descurcareste.ro/tehnologie/cum-sa-faci-un-licurici-1

Mai bine procedati ca pe site-ul respectiv si  contruiti montajul pe o placa de test, nu pre merita realizat  un circuit imprimat pentru cateva piese.

Am sa incerc sa va atasez imagini cu TinyPic, (sa nu incarcam memoria forumului), pentru modul de atasare pe forum.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Edited by miron1947
Link to comment

Multumesc inca odata.Nu este vorba despre o realizare practica urgenta eu doar as vrea sa incerc proiectarea unui circuit mai simplu ca sa vad cum ma descurc.Cu atasarea schemei aici asa am procedat cum se vede in imaginile trimise de dvs. si tot nu a functionat.Cu mesajele de pe privat am aflat care era problema deci am trimis numarul maxim posibil intr-o zi. 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines