Kostas1 Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Buna ziua! Am achizitionat din targ sus-numitul aparat. Merge bine pe FM, inclusiv indicatorul optic de acord cu LED. Problema este ca pe AM nu prinde absolut nimic, nici macar paraziti. Aparatul are un singur circuit integrat - CXA 1019S, care face toata treaba, inclusiv amplificarea audio. Nu sunt alti tranzistori sau alte integrate in aparat. Comutarea FM/AM se face cu cu un comutator cu translatie cu 3 pini - 2 pozitii. Am verificat comutatorul, si este ok. Ce altceva poate fi? Sa fie defect filtrul ceramic AM notat pe schema cu CF-2? Este posibil sa se arda integratul doar pe partea de AM? daca cineva ma poate ajuta, multumesc anticipat! Atasez si schema. Si inca ceva: am verificat si bobina de pe bara de ferita de la circuitul de intrare, terminalale nu sunt dezlipite de pe placa, iar traseele cablajului nu sunt intrerupte. De asemenea, am verificat sa nu fie piese lipite imperfect, care sa nu mai atinga cablajul. Totul este Ok, asa ca nu stiu ce sa mai caut. Link to comment
gauss Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 (edited) Cauta schema , sau manualul service ( mai ales ) . Sony e meticulos , da ceva tensiuni pe pini ( vezi datasheet - ul integratului ) . Pune un fir ca antena la bobina de cuplaj de pe ferita , sau la priza dinspre masa , si cauta postul local . Daca totul e O .K . , vezi bobinele ecranate de pe calea MA . Ai grija sa fie comutat ( electric ... ) in modul MA . Si inspecteaza vizual si electric tot ce e pe lantul acesta - continuitati , lipituri reci , intreruperi , scurturi , etc . ... Asta pentru inceput . Rabdare , si nu considera nimic O .K . pana nu verifici de 3 ori ... Edited April 7, 2015 by gauss Link to comment
kripton Posted April 7, 2015 Share Posted April 7, 2015 Va salut,Pe comutatorul MA/MF ( contactul central si pin-ul corespunzator la CI) se verifica daca pe MF exista tensiunea de 1,3V iar pe MA sa fie 0 V . Daca nu se gaseste tensiune nula, poate fi intrerupta undeva masa, cauzata de o cadere a aparatului.( la masurare se considera masa punctul GND al CI ) Link to comment
Kostas1 Posted April 7, 2015 Author Share Posted April 7, 2015 va multumesc frumos! O sa ma apuc de treaba si va tin la curent! Link to comment
Kostas1 Posted April 10, 2015 Author Share Posted April 10, 2015 Am rezolvat. Defectul era din cauza desprinderii lipiturilor de la bobina de pe bara de ferita, mai mult ca sigur din cauza unei caderi. Multumesc pentru sfaturi! Link to comment
Recommended Posts