iuliantv Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 salutare ,de ceva timp am un vestel cu main mb62 la care nu reusesc sa gasesc un soft care sa recunoasca tunerul lg,mentionez ca 99% din softurile gasite si testate cca 20-30 binuri nu au recunoscut tunerul lg,doar un singur soft a recunoscut acest tuner dar era pentru diagonala mare 40inchi parca si imaginea era negativa si intoarsa,rescrierea directa a memorie spi flash,nu este de nici un folos,am citit un bin de pe acelasi tip de tuner si rescris pe placa cu pricina dar nu avut efect asupra tunerului,deci setarea de tuner nu este in memoria spi flash,cred ca este in memoria flash cu 40-42pini de sub slotul ci,sau in procesor,azi am primit un tv care are acest main board cu acest tuner lg,si care este functional,tot ce doresc sa stiu este daca se poate extrage softul de pe acesta placa si sa o scriu pe ce busita,deci un bakup prin metode gen jtag ,sau poate chiar mai simplu un bakup pe usb,va multumesc Link to comment
gabiz_ro Posted April 5, 2015 Share Posted April 5, 2015 Din ce-mi amintesc in fisierul ala txt la sfarsit era ceva legat de backup. Comentezi tot ce e legat de scriere si stergi comentul la backup. Am incercat si eu dar nu prea a iesit nimic. Parca ceva era ,nu-mi amintesc exact,dupa asta windowsul sarea ca trebuie verificat stickul ca e posibil sa fie cu probleme.Nu m-am candit atunci sa compar hex cu imaginea stickului initial si dupa tentativa de dump sa vad daca a scris cumva ceva pe stick si dura procesul mult si era intrerup de mine. Link to comment
iuliantv Posted April 6, 2015 Author Share Posted April 6, 2015 sant cam greu de cap si nu prea am inteles ce ati vrut sa spuneti, ,,, comentezi ,, suna a comentariu scolar la care nu prea participam, Link to comment
gabiz_ro Posted April 6, 2015 Share Posted April 6, 2015 Nu sunt la PC acum.Nu stiu exact cum e la MB62,la altele sunt cele 3 fisiere.Firmware,mboot.bin si un fisier text.Chestia de coment e din unix derivata cred.Fiecare linie e o comanda ce se executa,in schimb daca vrei sa anulezi una de exemplu pui un caracter la inceputul ei, in cazul de fata parca e #Astfel comanda respectiva nu se mai executa in schimb apare ca un comentariu sau o nota explicativa la ce e acolo.In acel fisier text parca-mi amintesc ceva pe la sfarsit ce se referea la salvare,eu cel putin asa am interpretat.Bineinteles ca erau "comentate" adica nu mai erau executate.Sper ca am explicat cat de cat pe inteles,nu sunt nici eu prea avansat in acest dimeniu,ce am mai invatat sau prins din zbor.Cineva mai experimentat in unix,linux poate explica mai bine. Link to comment
Recommended Posts