Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect TV Watson FA5160 șasiu 11ak19 pro

catalin004

Recommended Posts

• Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• catalin004

8

• dan cod

3

• validae

2

• leoncris

1

multumesc colegu...rog a se muta la depanari....nu imi stabilizeaza canalul....postul.....im intra un  fel de desincronizare H....rog si eu tensinea pe memorie...am gasit 3,,3 , dar o rezistenta de 0 ohmi arsa ....posibil altceva defet....initial sursa defecta

J450 era o rezistenta la masa de pe pinul 7 (GND) al memoriei, posibil o siguranta....am gasit-o intrerupta , insa memoria parea ca merge

• 2 weeks later...

Recapitulare:azi incep sa lucrez iar la el...am 8V   pe pinii 12 si 37 jungla, 5V pe procesor, 3,6V pe AGC, 5V pe UHF....apare o imagine cu niste brobinte patratoase, nicidecum pureci....nu stiu ce sa-i mai fac, daca ating cu mana pe IF nu face nimic...dump schimbat acelasi lucru.....am indoit de placa insa nu face nimic ...rog ajutor.

Meniul OSD apare si face functiile gen volum si AV.....nu am pureci

Edited by catalin004

merge pe AV, insa imaginea are un contrast foarte scazut....Pe tk am cei 200V....nu cred ca este de la tk, tv a mers de dimineata insa cand am pus placa in sasiu nu a mai vrut, am incercat sa verific fisuri.....nu se vede nimic....tunerul cred ca este ok, mi-a prins canalele(dupa montare nu a mai mers)

cum pot vedea daca am semnal FI? cu osciloscopul?direct pe pinii selectorului?

dar daca imi lucreaza intrarea FI a junglei?

Edited by catalin004

am pus un alt selector alimentat de la o sursa exterioara insa nu vrea sa simta deloc FI...posibil tot memoria?....

acelasi lucru...doar ca unele au nevoie de cateva corectii BV.....am observat ca acest tv are aceeasi imagine ca si pe AV....oricum sigur nu este din dump

Edited by catalin004