Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

recunoaste cineva filtru?

georgeDRACU

Recommended Posts

salutare! am 2 filtre 3 cai 8 ohm si as vrea sa stiu cati mh au bobinele de pe ele,as vrea sa modific filtru sa il fac 2 cai 8 ohm cu ajutorul unui program de calculat filtre dar nu am valorile bobinelor,cu restuil de componente sa zicem ca ma-s descurca,rugamintea mea este ,daca ati masurat careva bobinele si imi puteti spune si mie valoarea lor,eu nu am cu ce masura inductivitatea,post-232792-0-13935600-1428132525_thumb.jpeg, filtrul este identic cu cel din imagine,cred ca e romanesc..filtrele care vreau sa le fac vor merge pe 2 incinte formate din tweeter monacor 104 8 ohm  si 2xsal ahx 1620,incrucisare 3khz,bineinteles putin ajutor nu mi-ar strica sau un sfat .. multumesc frumos

pai as construii altele dar  nu stiu cum sa fac bobina si ce inductanta va avea. adica grosime fir cupru emailat si de unde il iau... cate spire..etc.help pls,pe net am gasit numai mizerii de filtre si nici prea am bani de aruncat pe  altele de proba,astea le am de 5 ani prin casa ,am zis macar sa recuperez bobinele de pe ele si pcb restul le cumpar    ps as vrea sa tai basul de la 40 hz in jos.incrucisare la 3khz 12 dbl octava

Edited by georgeDRACU

in sfarsit un raspuns util multumesc,acuma alta intrebare de baraj ma poate ajuta cineva sa imi zica ce componente mi-ar trebuii sa realizez filtru 2 cai 8 ohm difuzoare 8 ohm100w rms crosover 3khz??? cu acester bobine ,multumesc, astept raspunsuri de la mester bun,imi cer scuze pt greseli nu sunt certat cu limba romana doar ca tastatura e f sensibila si tv e la 3 metri de mn si nu vad bn din pat

Edited by georgeDRACU

post-230028-0-93450100-1428618148_thumb.jpgO varianta simpla poate fi ca cea din poza atasata cu valori oarecum apropiate, dar la valoarea bobinelor pe care le ai ar taia la 4000hz. niste filtre bune se fac dupa parametrii difuzoarelor,masuratori etc...

Edited by cosmin65397

Poti incerca asa ceva dar daca nu-ti plac rezultatele sa nu ma acuzi pe mine. Nu asa se proiecteaza un filtru.......

post-178603-0-44871800-1428618623_thumb.jpg  post-178603-0-41348500-1428618640_thumb.png

Am aceleasi filtre si le-am masurat,bobina de bass are 0.45mH /1.5ohm iar cea de pe inalte 0.44mH/0.9 ohm! 

Am ceva dubii, cred ca le-ai inversat.

Bobina de la bass trebuie sa aiba o rezistenta interna cit mai mica.

In schema filtrului postata de mine eu am folosit invers bobinele.

Sesebe asa stiam si eu legat de rezistenta la bobina de bass ,pe filtrele care le am acelea au fost valorile masurate,nu m-ar mira ca pe alt filtru identic sa fie alte valori.

va multumesc frumos baieti,sunteti foarte draguti,maine ma duc pe maica domnului si iau condensatorii,ma gandeam sa iau electrolitici? sau ceramici sau altcv?? ca rezistentele oricum nu prea conteaza,si la cati volti?? eu ma gandeam la 63 minim ca sa nu bubuie,ca pe filtru asta am aia originali au explodat...si am inlocuit cu poliester valori apropiate si 250 v si vad ca au rezistat i-as lasa pe astia dar au valori pt 3 cai adica taie aiurea 250- 2500hz

George ,in general pe filtre se pun condensatori nepolarizati poliester mkp/ mkt incepand de la 100v. Daca nu te pricepi la filtre de ce nu cumperi filtre Sal pe 2 cai care taie la 3000hz? Sunt  mai bune decat varianta din poza pusa de tine,au condesatori poliester si se gasesc in Bucuresti,spun asta pt ca am vazut ca ai difuzoare Sal.

am citit numai rew proaste despre ele,basul se aude prost...nu vreau da dau 30 de lei pe buc hv 211a sau hv228 48 lei sa ma conving de asta...iar legat de condensatori am intrebat pt ca mizerile astea care le detin au electrolitici 50v,oricum ii scot dar am intrebat si eu, eu nu sunt electronist,sunt zugrav..de aceea va intreb pe voi cei cu mai multa experienta ce sa iau..in afara de ureche am un letcon de 20 lei si un multimetru de 15 lei...si vointa,iar legat de sal au bobinele prea apropiate si din ce am inteles pe aici prin forum ca nu e de bn tre sa fie ceva mai departate sau una verticala si una orizontala..poate gresesc..

Edited by georgeDRACU

Cu acele bobine NU vei realiza vreun filtru nici macar pe departe folositor pt 2 cai in 8ohmi.  Pur si simplu valorile nu se pot folosi la sectiunea de joase a filtrului.

Ai sa incerci si ai sa observi ca fie pui filtrul propus pe midwoofer, fie il lasi liber, cam tot aia va fi.

Pt un filtru cat de cat util iti trebuie o bobina de minim 1,5-1,6mH, cu Rdc < 0,6ohm.

Edited by shambala

bn boss atunci recomanda-mi si mie sa cumpar un filtru ok dupa spusele tale,sa se pupe cu ce am eu crosoveru merge de la 2500 hz pana la 4000hz dupa graficul de pe sait, sal ahx rile mele  1620 merg pana in 4k apoi coboara,sau eventual daca mi le poate face cineva sa fie ca la carte,si sa reziste la 100w rms si cat de cat clar si fidel,nu vreau bubuiala repet vreau fidelitate si claritate atat cat se poate din aceste difuzoare si eventual un pret daca mi le poate confectiona cineva,multumesc,eu oricum o sa incerc cu niste condensatori sa vad ce iese din aceste bobine