Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalent tranzistor smd comutatie

Recommended Posts

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• bogdan546

4

• UDAR

3

• Electronicserver

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Multumesc pentru informatie . M-ar interesa daca pot sa il inlocuiesc  cu unul THT ,de exemplu daca as putea pune un 2n3906

Echivalentul direct este 2N4403 . N-ai valori pe schema aia . E posibil ca 2N3906 să fie slab ( ca și curent ) deși nu cred. Mai la siguranță pune 2N2907A . 

Probabil și BD136 face funcția - este poate chiar exagerat. Sau BC327, BC640 , etc

Edited by UDAR

Nu , nu este . Și are și alte lipsuri în utilizarea asta . Dar chiar și așa s-ar putea să mergă. Fără o schemă completă - valori , frecvențe, etc.  și fără glob de cristal nu pot spune mai multe . Posibil să meargă și cu un BC 557 ... Eu am plecat de la singura informație pe care o aveam - PMBT4403.

Acum offtopic : dacă e vorba de o depanare încerci orice ai PNP de 500mA sau chiar mai slab - dacă nu merge , revii de unde ai plecat.  Dacă e un proiect nou - preferabil procuri tranzistorul recomandat sau un echivalent cert .

Edited by UDAR

Acu , fără să fac prea multă teorie aici , nu prea contează cât de lent este tranzistorul ăla - rămânând desigur în limitele normalului . Mai mult contează să aibă amplificare suficientă la curent mare . 

În rest , ai dat toate informațiile cerute ... În fine , spor la treabă . Eu mai multe nu mai pot să spun.