Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMD 5450 vs NVIDIA 8600GT


K1nderu

Recommended Posts

Salutare! Intrebarea mea este: Care dintre astea doua e mai buna? Pe game debate reiese ca 8600GT e mai buna dar din ce-am vazut AMD 5450 ruleaza mai multe jocuri,voi ce ati alege dintre astea doua pentru un gaming ocazional fara pretentii? Multumesc!

Link to comment
  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Da,dar de ce Nvidia si nu AMD? Sau de ce AMD si nu Nvidia,care este diferenta dintre alea doua,dupa mine AMD-ul ar fi mai bun pentru ca chipul grafic e mai nou chiar daca are busul de 64,tehnologia este pe 40nm,shader 5.0,directx 11,consum mic de 19w fata de 8600GT unde sta mai bine pe partea de bus si memorie.

Link to comment

Ultraperformantele nu ma pasioneaza, ce pot sa iti spun e ca Nvidia sunt mai fiabile in timp. Cred ca sunt gandite in asa fel incat sa lucreze la o temperatura pe cat posibil sa reziste cam cat dureaza perioada garantiei. tare mi suspect ca sunt placi de acum 10 ani care inca mai functioneaza iar astea noi pica pe capete

Link to comment

La partea de gameing nu ma prea pricep, la gameing nu ma pricep, as merge pe Nvidia pentru ca sunt mai fiabile(rezistente in timp). In ceea-ce priveste filmele, as opta pentru i5 - i7, ssd, ram gramada, iar pentru cei mai pretentiosi iesire HDMI si obligatoriu sa fie din gama profesionala

Link to comment

Nvidia 8600 era buna acum 7-8 ani. ATI HD5450 este mult mai recenta, si are suport DirectX 11. Practic cu nvidia aia nu mai joci nimic din ultimii 2 ani (nici macar fifa 15) din cauza lipsei suportului DX11.

 

Unde mai pui ca seria 8000 de la nvidia este cea mai afectata de faimosul defect de fabricatie care provoaca dezlipirea interna a cipului. Eu cand aud de nvidia seriile 6000-9000, fug.

Link to comment

6800 Ultra a fost o placa exceptionala la vremea ei.

 

8600M (mobile)series au avut probleme pe platforma Laptop, fiind o placa fierbinte.

 

Problemele cele mai multe au fost din cauza colmatarea racirii, ventilatie neadecvata, inclins, deslipire GPU.

Link to comment

daca se scria si memoria+tip era mai bine...un tabel comparativ:

http://www.hwcompare.com/460/geforce-8600-gt-512mb-ddr2-vs-radeon-hd-5450/

 

Nvidia 8500 GT am avut ,de la Gigabyte si nu m-a dezamagit.

la Nvidia memoria este pe 128 bit,ajuta la miscare mai fluenta. si TEXEL RATE care este mai mare decat AMD- imaginea este mai viu colorata,clara.

AMD-ul oscileaza la dx.11,open GL.3.2- pentru jocuri,procesorul un pic mai puternic decat Nvidia,dar il trage in jos bus-ul 64 bit al memoriilor.

as miza pe Nvidia,este mai bunisoara( nu buna) decat AMD-ul.

Edited by ovy83
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines