Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare sharp aquos cu led


Recommended Posts

Buna ziua .Am un tv lcd sharp , model lc32d44e-bk la care sunt terminate neoanele si incerc sa-l modific pe led . Problema este ca fara neoane poneste si dupa cateva secunde intra in stand-by . Va rog  o solutie de anulare  a intrari in stand-by  . Va multumesc !

Link to comment

Pana nu montati banda de leduri si sursa de alimentare a ledurilor ...tot asa va face!!! Nu puteti atasa pur si simplu o banda de leduri la partea de alimentare a invertorului fara a verifica daca corespund tensiunile de alimentare. Va trebuie si sursa pentru leduri,alimentata din sursa tv si bineinteles facute legaturile pentru comenzile on/off si dimmer!!

Edited by BUGHIU
Link to comment

Displayul ramane iluminat banuiesc si cand tv-ul intra in st-by,sau nu?!?! Normal ar trebui sa ramana iluminat deoarece este alimentat din sursa externa si aceasta ar fi una din cauzele treceri in st-by a tv-ului. Procesorul primeste informatia ca pe bara de alimentare a invertorului NU exista consum si blocheaza sursa.Incercati alimentarea benzi de leduri din sursa tv.Suplimentar TREBUIE sa faceti adaptarea pentru comanda on/off si dimmer,altfel situatia se repeta!! Sper sa nu fie mai complicat: consumul (curentul) necesar functionari diodelor led este mult mai mic decat cel al neoanelor si sa nu incurce si acest lucru. Si asta s-ar putea rezolva marind nr. de leduri. Dar pana acolo incercati rezolvarea treceri in st-by asa cum v-am sfatuit!

Edited by BUGHIU
Link to comment

am facut acest lucru de mai multe ori dar pana la urma au cedat , sunt negre la capete .problema este ca nu se gasesc aceste tipuri de neoane ..am montat leduri si nu stiu cum as putea" pacali " controlerul bd9883 , am anulat firul ERR , dar tot asa , am deconectat tensiunea de 60 v de pe tz . in inv . ,nimic, m-am blocat .........

Edited by vali35
Link to comment

Pai chiar asta e ...''problema''!! Controllerul si implicit TOT invertorul trebuie sa dispara din ecuatie!!! Alimentarea invertorului si implicit al controlerului + functiile de on/off-dimmer trebuiesc preluate de noul ''invertor'' pentru leduri!!! Atata timp cat sursa de alimentare este cuplata la invertorul original,nefunctional nu aveti nicio sansa sa pacaliti procesorul!!! 

Nu stiu ce fel de banda led folositi,dar va pot spune ca simpla alimentare a ei  cu ''+'' / ''-" fara comenzile de on/off nu va functiona in tv,mai ales Sharp!! Exista tv led Sharp care au asa ceva INVERTOR LED pentru iluminarea cu leduri :

 

http://images10.okr.ro/serve/auctions.v7/2014/dec/07/7a116e2b9e6cd9ce8afc03c880c2bdb2-7238951-1000_1000.jpg

 

P.S.-Nu este chiar asa de simplu!!!

Edited by BUGHIU
Link to comment

vali35 v-am trimis MP în legătură cu tv-ul.Am un astfel de tv funcțional doar ecranul lovit.Ați avea și lămpi și module perfect funcționale, eu nu sunt interesat să-l repar pe al meu.E prea mare momentan pentru garsoniera mea, în plus nu agreez tv-urile LCD, neavând acces la canale digitale de la firma de cablu, deci imaginea cu rezoluție redusă s-ar vedea oribil la mine.

Link to comment

Din SM pinul ERR e:

-high in mod normal

-low in mod eroare

 

Apoi REG2,presupun a e pentru modul de control

Vad ca e high pe schema,pus la 3.3V

 

-high external PWM

-low analog control

 

ADIM presupun ca e pentru dimming.

lamp current

-high 12mA

-low 8.5mA

 

OFL (PWM light control signal input)

dar pentru cine e input? e pentru invertor sau motherboard? Are 2 metode de control? si PWM si dimming?

-high Lamp ON

-low Lamp OFF

 

Eu as forta pinul ERR in high

Vezi si OFL si ADIM ce valori au.

Edited by gabiz_ro
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines