georgeDRACU Posted March 30, 2015 Share Posted March 30, 2015 salutare all! posed 2 astfel de difuzoare de inalte luate anul trecut,unul a crapat dupa ce am dat egalizatorul de la winamp putin peste jumate,celalat a scapat dar nu mi-ai placut de cand le-am luat..suna prost mai mult medie nu are detalii precum un tweeter auto el mere cica de la 1500hz la 20000 hz,amplificatorul pompeaza 100wrms 8 ohm incinta este formata din 2 dif midbas 6,5 inc si inalta cu filtru aferent crossover la 2500hz,spl midbasului este 88db pe bucata dtf asta are 91 dar suna execrabil,am pus de test niste twetere auto mnc si suna incredibilde frumos 10 lei perechea,intrebarea mea este cu ce alte difuzoare pot inlocuii mizeriile astea de twetere?ceva mai bun dar sa il pot gasi usor ex am vazut niste mnc la vreo 44lei buc 100w 104db 8ohm nush cat de bune sunt voi ce ziceti??sunt si pe silstar tot de la ei am luat salurile.mie imi place sunetul mai cristalin adica sasaiala dar nu sa te doara urechea ci doar sa te unga la ureche Link to comment
tomalex Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 (edited) Tweetere care suna frumos sunt Scan-Speak D3004/6600 sau poti incerca si Monacor DT-140 desi eu recomand Scan-Speak. Sau daca nu ne precizezi un buget si este nelimitat, putem merge pana la Seas Excel T29D001. Iar o sa ziceti ca sunt nebun dar sunt obsedat de regulamentul forumului atat de simplu incat poate fi scris pe un colt de servetel.... pe undeva zice sa dai cat mai multe date despre problema ca sa nu primesti 999 intrebari de clarificare. In alta ordine de idei, poti incerca ceva de LA Monacor ca banuiesc ca nu ai de gand sa dai o gramada de bani si verifica si filtrele, de acolo poate pleca problema Edited March 31, 2015 by tomalex Link to comment
Dominicue Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 (edited) salutare all! posed 2 astfel de difuzoare de inalte luate anul trecut,unul a crapat dupa ce am dat egalizatorul de la winamp putin peste jumate,celalat a scapat dar nu mi-ai placut de cand le-am luat..suna prost mai mult medie nu are detalii precum un tweeter auto el mere cica de la 1500hz la 20000 hz,amplificatorul pompeaza 100wrms 8 ohm incinta este formata din 2 dif midbas 6,5 inc si inalta cu filtru aferent crossover la 2500hz,spl midbasului este 88db pe bucata dtf asta are 91 dar suna execrabil,am pus de test niste twetere auto mnc si suna incredibilde frumos 10 lei perechea,intrebarea mea este cu ce alte difuzoare pot inlocuii mizeriile astea de twetere?ceva mai bun dar sa il pot gasi usor ex am vazut niste mnc la vreo 44lei buc 100w 104db 8ohm nush cat de bune sunt voi ce ziceti??sunt si pe silstar tot de la ei am luat salurile.mie imi place sunetul mai cristalin adica sasaiala dar nu sa te doara urechea ci doar sa te unga la ureche De curiozitate la ce frecventa erau taiate SAL-urile???? Eu am SAL DTF 12 , si pot spune ca pentru niste chinezarii chiar suna excelent , insa trebuie taiate destul de sus cu un filtru de cel putin 12dB pe octava Edited March 31, 2015 by Dominicue Link to comment
bmwh548 Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 dtf asta are 91 dar suna execrabil,am pus de test niste twetere auto mnc si suna incredibilde frumos 10 lei perechea,intrebarea mea este cu ce alte difuzoare pot inlocuii mizeriile astea de twetere? Poate ar trebui sa invete lumea care e diferenta dintre niste gunoaie piezo (folosite frecvent la auto) care zbarnaie penibil si denatureaza complet sunetul si niste tweetere. Daca vrei sa ai sunetul specific mizeriilor alea de 10 lei du-te in magazinele pline de chinezarii si ia niste tweetere piezo la un pret similar. Vei fi probabil multumit de "calitatea" sunetului. Link to comment
georgeDRACU Posted March 31, 2015 Author Share Posted March 31, 2015 am uitat sa precizez filtrele de pe incinte sunt de la bluetech si filtrele din ele,cand le-am luat aveau dif originale dar au crapat toate in afara de 2 midbas,ele au fost inlocuite cu sal ahx 1620 4ohm in serie ce imi da 8 pe pcb filtrului am asa 2 bobine una rotunda fir aprox 1mm,una dreptunghiulara fir de 1,2mm care pare sa aiba miez de ferita, condensator 4,7 microf mt 250v hi fi cred ca poliester ca e mare galben (2/4cm) si o rezistenta 5w2,2ohm,buget pt inalte 120 150 lei.poate careva sa imi faca alte filtre si mie sau sa le modific pe acestea?? Link to comment
sesebe Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Pune schema si poze daca vrei ajutor. Din ce ai explicat eu nu am inteles mare lucru. Si eu am in boxele mele tot SAL DTF12 si pot spune ca suna multumitor mai ales la cit costa, dar binenteles ca nu se poate compara cu altele de 300-1000RON. Link to comment
georgeDRACU Posted March 31, 2015 Author Share Posted March 31, 2015 am rezolvat am luat monacor dtm104/8ohm se aud cu mult mai bn ca sal iar pretul este de 56 lei buc,chiar se aud corect sasaie putin dar nu deranjant,din tot ce am cumparat pana acuma astea sunt cele mai reusite,or fi si mai bune dar pretul spune tot...sal dtf costa 28lei bucpt banii aia sunt ok dar pretentiile mele sunt mai mari,si dupa cum stiti pretentiile costa.multumesc all de rasp si sfat Link to comment
georgeDRACU Posted March 31, 2015 Author Share Posted March 31, 2015 (edited) in poza nu se intelege scrisul dat condensatoru galben scrie asa 4,7 micro+-6% hi-fi mt250v,iar pe rezistenta 5w 2,2 ohm jpoza filtru.bmppoza filtru2.bmp Edited March 31, 2015 by georgeDRACU Link to comment
sesebe Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Poti sa detaliezi putin.... In ce fel sasaie? Acest sasait nu l-ai sesizat si pe SAL-uri? Cel putin pt mine daca un sistem audio (in special boxa) se aude sasait nu mai prezinta interes incadrindu-l la o calitate de .... pt "poporul de rand" amator de manele. Avind in vedere ca deja le-ai comparat (cele doua tweetere) poate mai poti ajuta si pe altii... Link to comment
Dominicue Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 (edited) Poti sa detaliezi putin.... In ce fel sasaie? Acest sasait nu l-ai sesizat si pe SAL-uri? Cel putin pt mine daca un sistem audio (in special boxa) se aude sasait nu mai prezinta interes incadrindu-l la o calitate de .... pt "poporul de rand" amator de manele. Avind in vedere ca deja le-ai comparat (cele doua tweetere) poate mai poti ajuta si pe altii... Cred ca a vrut sa faca referire la sunetul pe inalte specific tweterelor piezo ....adica ŢîŢîiT - cel mai nenatural sunet cu putinta care mai adauga si sibilante sunetelor ca sa fie fie cat mai false cu putinta . Asta este ......puterea obisnuitei ........cum naiba sa stie bietul om cum ar trebui sa sune un tweter adevarat cand mai toata viata a ascultat muzica la cine stie ce pocnitori si nu are o alta scala valorica decat asta in ce priveste spectrul de inalte dintr-un program muzical si nu numai . Deci daca nu ţîţîie........dom-le nu are inalte , e tweterul de rahat ....... Poate nu a fost in viata lui la un concert simfonic live ....... Ce sa-i mai spunem de faptul ca corectiile in exces denatureaza total informatia din programul muzical si nu numai . Sunt curios daca creierul lui poate accepta ideea macar ca si incercare , de asculta muzica fara corectii , asa cum este inregistrarea originala ......... Sa-i mai zic ???? Hai ca-i mai zic doar una . @georgeDRACUL ai ascultat macar odata in viata ta pe o pereche de casti de buna calitate si bineinteles fara corectii ???? cand o sa faci schema asta macar odata si mai ales sa fi atent la spectrul de inalte ....mai vorbim . Edited April 1, 2015 by Dominicue 1 Link to comment
sesebe Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 (edited) Cred ca a vrut sa faca referire la sunetul pe inalte specific tweterelor piezo ....adica ŢîŢîiT - cel mai nenatural sunet cu putinta care mai adauga si sibilante sunetelor ca sa fie fie cat mai false cu putinta . Asta este ......puterea obisnuitei ........cum naiba sa stie bietul om cum ar trebui sa sune un tweter adevarat cand mai toata viata a ascultat muzica la cine stie ce pocnitori si nu are o alta scala valorica decat asta in ce priveste spectrul de inalte dintr-un program muzical si nu numai . Deci daca nu ţîţîie........dom-le nu are inalte , e tweterul de rahat ....... Aici cred ca te inseli putin... Tweeterul pe care l-a ales el este un tweeter electrodinamic, adica cu bobina nu unul piezo. De asta am si cerut detalii. Mi s-a parut ciudat pentru ca in parametri cele doua tweetere sint foarte asemanatoare iar de ascultat nu am avut ocazia sa le ascult pe amindoua ca sa pot face camparatia. Edited April 1, 2015 by sesebe Link to comment
Dominicue Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 (edited) Daca citeai mai atent observai ce am vrut sa spun ..........omului îi place ca sunetul pe înalte să ţîţîie...........nu am facut nici o afirmaţie din care sa reiasă ca actualele lui twetere ar fi piezo In fine fiecare înţelege ce doreşte. Multe twetere pot fi asemantoare in parametrii insa nici unul nu suna la fel ca altul , chiar daca sunt folosite pe acelaşi filtru . Sunt sigur ca o şti prea bine , nu exista filtru universal care sa se potriveasca orcărui tweter . Edited April 1, 2015 by Dominicue Link to comment
georgeDRACU Posted April 1, 2015 Author Share Posted April 1, 2015 (edited) poza nboxa.bmppoze inalte.bmpmai oameni buni nu ascult asa multe manele pe cat credeti,pur si simplu nu imi place cu se aude salul cee e asa de greu de inteles e ok pt banii aia si atat,sasaiala de care vb eu e frecventa de 12khz 16 khz pe care salul are spl mic si nu se aude sal are spl de 91 db pana in 10khz si se auzea sters nu natural,nu toate urechile sunt la fel,eu percep altfel fata de un om obisnuit dar diferenta de sunet a simtit-o pana si nevasta mea,adica monacorul; suna destul de tare pe toate frecventele adica de la 3khz cat e crosoverul pana la 18 19 khz,placa de sunet creative sb 2 24 bit,receiver pioneer vsx 423,pe boxele standfloor am 2 sal ahx in serie 4+4 ohm deci spl 91 db,iar monacoru 92 si se pupa perfect,legat de tw piezo suna bine dar nu au medii doar sasaie si atat am avut o gramada de difuzoare si am testat,iar legat de casti da chiar astatzi am ascultan la niste sony micutze de mp3 player iar sunetul e demential..se aud exact ca boxele mele ,pe siteul de la sal nu arata graficul dif de inalte doar cele midbas,la monacor da,nu am nimic cu sal unele dif sunt chiar bune,am ahx 1620 sbx 1620 si suna bn si duc putere sincer merita banii 50 lei buc practic nu ai ce cere mai mult la banii astia..nu mai fiti rautaciosi,iar simfonie nu imi place,doar hituri de la radio zu magic fm si muzica bass,manele doar live si alea f putin,apropo se aud dementiaL SI PE MANELE apropo domnule DOMINIQUE nu mai suferi atat de tn,zici ca esti o tzatza ofticoasa nu toata lumea face ce faci tu,si nu le place tuturor sa asculte ca tn,tu teai urcat de curiozitate intr-o masina de lux sa asculti muzica??ce fidelitate si sunet placut..ma refer la sunet stock,nu am mare bani sunt zugrav am 30 de ani ,dar de cand ma stiu am avut statii si boxe combine si alte ustensile muzicale,boxe si subwofere am tot facut si am vandut ,legat de corectii le faci cat iti place tie ca ascultator,dar tuturor ne place sa se auda bine si fidel,bine nu inseamna tare ci clar,conteaza si liniaritatea incintei sa aiba spl cat mai apropiat la toate frecventele pe care le reda ex 50 hz 20 khz,eu am cerut ajutor nu sa fiu criticat. multumesc Edited April 1, 2015 by georgeDRACU Link to comment
georgeDRACU Posted April 1, 2015 Author Share Posted April 1, 2015 poze inalte2.bmppoza sub.bmp Link to comment
sesebe Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 (edited) Asta am masurat eu la SAL DTF12. Posibil ca scalarea de amplitudine sa nu fie perfecta dar este suficient pt a se vedea caracteristica (care nu-i data pe site la SAL). Mie mi se pare ca SAL-ul este chiar prea tare pe 12KHz dar.... fiecare cu urechile lui....iar o variatie de sensibilitate de numai 1dB (cit rezulta din parametrii declarati de producatori) este dificil de sesizat chiar si prin masuratori pt ca variaza foarte mult cu foarte multi parametri (pozitie microfon/difuzor/boxa, pozitie operator, setare nivel etc). ps: se pare ca-s singurul care a descarcat pozele ...... pps: poate ar ajuta daca ai pune niste poze de rezolutie mai mare, macar VGA (640x480) ca orice telefon cu camera face macar VGA..... Edited April 1, 2015 by sesebe 1 Link to comment
Recommended Posts