Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orion fara sunet


stefank

Recommended Posts

La acest Orion P2190MT , sasiu P92 , defectul era lipsa sunet , doar o pocnitura se auzea in difuzoare la schimbarea programelor . Am constatat ca defect este TDA9351PS/N2/2I1185 deoarece am schimbat finalul audio si nu s-a remediat problema . Am shimbat TDA-ul cu un TDA9353PS/N2/2I0852 , am schimbat selectorul ca nu se pupa cel vechi cu acest procesor , bineinteles un alt dump pt. memorie si totul revine la normal , sunet , imagine si restul ok . Dar spre surprinderea mea , dupa ce pun placa la loc si pornesc pt. verificare inainte sa-i pun capacul , sunet lipsa cu aceleasi pocnituri la schimbarea programelor . Dupa spusele clientului tv-ul s-a stricat in momentul in care i-a dat drumul , televizorul fiind foarte rece si in casa era cald . Multumesc pt. orice idee , poate cineva a mai intilnit un asemenea defect .

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Intre timp a revenit sunetul la o pornire a televizorului :smt005 , l-am sunat pe client si a zis ca a patit dupa defectare sa mearga sunetul un timp . Ce am mai observat ca in momentul cind nu merge sunetul difuzoarele ( legate in serie ) sunt caldute iar acum cind am sunet sunt complet reci :smt103 .

Link to comment
Share on other sites

Si eu am avut o problema asemanatoare, finalul audio avea un circuit de "mute" nespecificat pe schema televizorului. Intrerupand acest circuit sunetul a revenit la normal. Televizorul era SONY.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines