allexx1968 Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Buna Primtr-o intamplare am ajuns in posesia unei instalatii GPL clasice,compusa din rezervor toroidal,vaporizator(2 bucati),difuzor de gaz,conducte, electrovalve(3 bucati,2 pentru gaz si una pentru benzina)si electronica(manuala,3 pozitii,gaz-neutru-benzina) care le comanda. Intrebarea mea este daca se poate monta pe un Renault Scenic 1998,cu motor identic cu cel al Loganului de 1,6. Am vazut pe unele siteuri ca instalatiile GPL erau cu injectoare.Ei bine eu nu am asa ceva.Doar dispozitivul cu multe gauri,care se monteaza deasupra carburatorului la Dacia clasica. Multumesc Spor tuturor Alex Link to comment
Sharky Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Se poate si asa, dar cu performante reduse, reglaje periodice si mers relativ prost. Din intrebarile care le pui e clar ca nu te pricepi asa ca mai bine nu te apuca de unul singur de asa ceva. Link to comment
madcox Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Salutare. Instalatia pe care o ai nu este ptr injectie.La injectie instaltiile de gpl mai au pe scurt in componenta un calculator, instalatia electrica aferenta si injectoare. Calculatorul dicteaza cat gpl injecteaza fiind corelat si cu sonda de oxigen a masinii.Chiar daca aveai instalatia completa este cam ilegal sa o montezi fara documente, masurile fiind drastice in caz ca te gaseste cineva cu asa ceva. Link to comment
allexx1968 Posted March 29, 2015 Author Share Posted March 29, 2015 Buna Multumesc pentru raspunsuri. Stiu ca este ilegal,dar ar trebui sa poata fi montata instalatia la o firma autorizata.Cu omologare ulterioara la RAR. Eu mai am o Dacia Nova pe GPL(omologata bineanteles).Am avut ceva probleme cu GPL-ul,dar le-am rezolvat singur. Nu stiam in schimb daca o instalatie pentru carburator ar fi compatibila cu un motor pe injectie. Ma gandeam la ce spunea "sharky".In mod normal ar trebui sa mearga.Problema este ca nu am vazut nici o instalatie cu injectoare.Cu instalatii clasice,pe carburator am mai lucrat(inclusiv cu butelie de aragaz). Spor tuturor Alex Link to comment
bibanu47 Posted March 29, 2015 Share Posted March 29, 2015 Fara acte de provenienta nu ti-o omologeaza nimeni deci vezi sa nu muncesti sau sa cheltui niste bani fara rost. Link to comment
allexx1968 Posted March 30, 2015 Author Share Posted March 30, 2015 Buna Multumesc domnule bibanu,asta nu stiam.M-ar tenta un GPL,dar e bine totusi sa fie totul legal. Scenicul are consum mare si ar fi binevenit. Spor tuturor Alex Link to comment
Recommended Posts