Guest Zeppelyn Adr Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 Cum se monteaza un videointerfon si yala electromagnetica. Ce tipuri de cabluri trebuie sa folosesc si mai ales in ce fel trebuiesc legate. Mentionez ca nu am achizitionat niciun model de videointerfon eu doresc doar sa fac traseul prin perete inainte sa tencuiesc peretii. Am inteles ca ar treui cablui FTP si myf3*1.5 dar nu sunt sigur cum ar trebui montat. Link to comment
ciupacabra Posted March 26, 2015 Share Posted March 26, 2015 deci,pe langa videointerfon mai ai neoie de o yala si o sursa ! sursa:12 v min 1A, intre postul de interior si postul de exterior tragi un utp din care folosesti doar 4 fire. ele sunt legate in parallel,pe culori :rosu la rosu.verde la verde ,etc tot din casa (interior)de la sursa duci un 2 x 0,5/0,75 catre postul de exterior iar de la postul de exterior catre yala,acelasi tip de cablu. postul de exterior,pe langa regleta de 4 mai are o regleta separata de 2 borne care este releul de deschidere practic ,este un "intrerupator" normal-deschis.din sursa duci (-) direct in yala,duci (+) in releu ,la una din borne,iar din cealalta borna catre yala (+) cand tu dai "deschidere" de la postul de interior,postul de xterior cupleaza releul si-ti alimenteaza yala. nu uita :trebuie sa blochezi manerul pe exterior,brosca trebuie sa deschida limba pe ultima cursa dupa ce cheia a tras limba mare,in caz ca pui model ingropat (cand cumpari broasca,facu proba:dai inchidere limba mare,apoi deschidere,iar cand limba mare ajunge la capat (usa deschisa) dai in continuare de cheie,iar limba mica trebuie sa se traga !) iti recomand un lacatus daca alegi modelul ingropat. la modelul aplicat e mai simplu. succes Link to comment
Recommended Posts