Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

RS232 in Flowcode


Recommended Posts

Incerc sa realizez un proiect in care doua microcontrollere PIC sa comunice via RS232. Este vorba, ca idee, despre un termometru radio. Exemplul pe care am lucrat, ca sa inteleg modul de functionare si pe care il si atasez, este insa mult mai simplu. Un microcontroller are conectat doua push butoane iar celalalt 2 leduri. La apasarea fiecaruia dintre butoane ar trebui sa se transmita o comanada via RS232 si uC-ul receptor sa aprinda cate un led . Simplu. Totul functioneaza in simularea Flowcode, insa in Protel e mort. Ce gresesc ? Unde poate fi buba ? 

pro.rar

Link to comment
  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Aaaa, merge si va multumesc ! Dar m-ati "pacalit" :) . Ati schimbat de pe transmisie hardware. Eu vreau sa pastrez transmisia software pentru ca as vrea sa fac un receptor cat mai simplu, probabail cu un PIC12F629 care n-are RS232 hardware. Am sa retin sugestia cu intrerupere la receptie si incerc sa rezolv problema. Revin cu rezultatul...  

Link to comment

Problema e ca nu merge nici fara intrerupere. Sau, mai bine spus, intrebarea este de ce nu merge decat RX si TX hardware, nu si software. Hardware, ca idee, merge cu intrerupere. E o problema de Flowcode sau e o greseala a mea ?

Link to comment

De acord ! In ultmul atasament le-am lasat activate pentru ca am lucrat pe exemplul colegului @bercioiu si nu mi-am mai pus problema. Am gresit. Totusi, nu merge nicicum. Am pus intrerupere pe INT si tot nu vrea. Ce sa-i (mai) fac ?

Link to comment
Daca vrei neaparat RS232 software si intrerupere, poti folosi la receptie o intrerupere te tip INT setata pe failing edge of INT.
Eu am testat cu RS232 software atat pentru send cat si pentru receive si functioneaza.Pentru receptie am pus RX pe B0 si TX pe B1 iar pentru transmisie am folosit RB6 si RB7.
Link to comment

Multumesc @bercioiu ! Da, cam asta ar fi "viata aplicatiei". Nimic complex. Vreau doar ca cele doau uC sa comunice, practic sa transmita o comanda ON/OFF de la unul la altul. Ele vor lucra intr-un termostat radio, sper ...

Inteleg si argumentul in favoarea folosirii intreruperii. Am sa studiez mai atent fisierul flowcode (rx-ul) modificat de dvs. care, curios, la prima vedere pare foarte asemenetor cu al meu, numai ca al dvs functioneaza si al meu nu. Asta e o diferenta cam mare... :)

@ nu tineam in mod special la intrerupere, dar nu stiam ce sa-i fac sa functioneze...

 

Link to comment

Apropos de RS232, urmariti tutorialul pentru simularea si interactiunea celor doua fisiere simultan RX-TX intr-o retea virtuala cu VNET din Flowcode.

 

 

 

 

L.E.:

 

Initial trebuie sa lansati aplicatia FlowServer.exe instalata in directorul "C:Program Files (x86)Flowcodev5ToolsVnet Server"

 

Asta ar` fi unul din exemple pentru cativa carcotasi (nu dau nume, se stiu ei) care zic despre FC ca este "pierdere de timp", sau "soft pentru idioti"

                                                                                                                          = nu m-am putut abtine =

Edited by bercioiu
Link to comment

Uau, asta-i chiar interesant si n-am stiut ca se poate face asa ceva.

Nu stiu cine si de ce e asa de suparat pe un soft sau, poate, pe cei care-l utilizeaza.

Eu recunosc ca nu-s programator si imi pare rau ca nu sint, insa am reusit de multe ori sa ma ajut cu Flowcode si sa fac cateva chestii interesante, sau cel putin folositoare pentru mine. Fara Flowcode, pana invatam eu sa programez, cred ca ma lasam de microcontrollere.

Poate ca daca s-ar reprosa ceva este ca, in cazul celor ca mine, furati de "programarea din mouse" se sare, uneori, peste intelegerea si stapanirea completa a anumitor detalii tehnice, foarte importante dealtfel. Plusuri si minusuri....

Mie-mi place, oricum si va multumesc ca v-ati pierdut timpul sa ajutati un idiot :)  Dar cred ca m-am departat de subiect....

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines