Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telefunken

mariantoader82

Recommended Posts

Sasiu telefunken 618a  cu diagonala de 72cm  are sonor si dunga orizontala care tremura si tinde sa se desfasoare ,in partea de sus a ecranului .

Modulul Nord-Sud se alimenteaza cu 28v ,toti tranzistorii,diodele si condensatorii sunt in regula de pe acest modul ,bobina din bv are 2,2kohmi .

Nu ma descurc cu acest sasiu si rog frumos un pic de ajutor!

Edited by mariantoader82

Am spus ca nu prea ma descurc cu acest sasiu ,am urmarit pe schema de unde sunt legate firele de la bobine si asa am ajuns la acest modul ,atunci care este baleiajul vertical?

pai cauta ca trebuie sa fie un modul cu integrat sau cu doua tranzistoare si acestea sa fie pe radiator.

la 618 BVul este cum am spus eu cu ESM740.DAca ar pune o poza cu placa am vedea mai multe.Si exista TVuri din astea care au corectie si EW si NS cele cu tub planar.

verifica pini 3 , 4 si 5 de la TEA2029 posibil sa fie defect pe partea de bv si finalul bv DL21 ESM740 si prin trafu de linii duce la deflexie

era buna o poza la o rezolutie mai mare sa se poata distinge ce este acolo,oricum va trebui sa schimbati conzii electrolitici din acel modul si nu numai pentru ca la varstra pe care o are sigur sunt multe uscaciuni.